Gå til sidens hovedinnhold

Blir meget godt ivaretatt av en mengde utrolige mennesker, som står på i disse koronatider – jeg takker dere alle!

Artikkelen er over 1 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Blir meget godt ivaretatt av en mengde utrolige mennesker, som står på i disse koronatider – jeg takker dere alle!

Det hele begynte fredag 13. mars. Satt hjemme og følte meg dårlig, tok tempen og joda, den var på 39,8
Sank ned i stolen igjen, slapp og svett, så frøs jeg. Ble tidlig kvelden, dårlig natt med søvn, fryse og svette om hverandre. Lørdag formiddag ringte kona til helsehuset/legevakte i Askim og vi fikk time der klokken 19.30.

Var på plass til riktig tid og satt i bilen og ventet på signal om å kjøre nærmere, hvorpå jeg ble bedt om å gå inn i en slags arbeidsbrakke, lukke døren og vente. Etter en liten stund dukker en person ikledd verne-utstyr opp. Han spør og graver og tar noen tester, har kommunikasjon med en annen person utenfor og om litt får jeg beskjed om å sette meg i bilen og vente. Alt er nøye og profesjonelt utført. Så kommer han igjen bort til bilen, hvorpå jeg får ett brett med tabletter og beskjed om å reise hjem. Testresultat vil foreligge en gang på mandag. Søndagen gikk med høy feber, vandret mellom 38,8 og 40,1 jeg frøs, jeg svettet og følte meg ikke bra.

Mandag 16/3 2020: Våknet om morgenen, senga var gjennomvåt, så det bar rett i dusjen, prøve å komme til seg sjøl. Dårlig resultat. Kona ringer igjen og ikke lenge etterpå står legebilen utenfor. Folk i fullt verneutstyr dukker opp, tar igjen noen tester og bestemmer at jeg skal kjøres til Kalnes. De registrerer litt hjerteflimmer og skyhøy puls. Normalt ligger pulsen min på 65/70 nå ligger den rundt 155/160 Vel fremme på Kalnes er det rett i på smittevernavdelingen.

Her blir jeg meget profesjonelt ivaretatt. Kobles opp med EKG prøver samt noen andre måleinstrumenter for å sjekke hjertet de neste 24 timer. Nye koranatester tas og massevis av blodprøver. Jeg sjekkes opp og kontrolleres hele tiden. Hver gang de går ut og inn byttes verneutstyret, tempen holder seg høy, pulsen holder seg høy så formen er bånn i bøtta. Sent kveld/tidlig natt tas det bilder av lungene mine, jeg har en sterk lungebetennelse på venstre side så de iverksetter antibiotikakur intravenøst.

Tidlig tirsdag formiddag kommer beskjeden, koronatest negativ, så nå roer det seg litt, de tar av verneutstyr og smiler, første gang jeg ser ansiktene deres, alle er lettet. Hermed overflyttes jeg medisinsk avdeling, seksjon hjerte, post 08A02. Alt er såre vel, jeg blir meget godt ivaretatt av en mengde utrolige mennesker, som står på i disse koronatider. De er der for pasientene til enhver tid, blide, hyggelige og gjør alt de kan for at vi som pasienter skal føle oss trygge, og det kan vi hva jeg har fått erfare på Kalnes gjennom fem døgn.

Så mange fantastiske personer som står på og holder helsenorge i gang, ikke en sur mine, bare smil og ståpåvilje, jeg takker dere alle, dere trenger virkelig ros for deres innsats. Nå skal jeg fortsette med penicillin i 10 dager, ta det med ro og komme til meg selv, sørge for å ikke havne på Kalnes igjen, for der er det mange andre som trenger hjelpen mer enn meg. Så igjen, tusen takk til de som jobber og står på.

Kjell Stabell, Skiptvet

Kommentarer til denne saken