– Yes, endelig er jeg norgesmester igjen, tenkte Philip Svendsen da han kjørte over målstreken, søndag.

I fjor ble han tidenes yngste norgesmester i gokart i en alder av 12 år. På Varnabanen i Våler i helgen fulgte han opp med et nytt gull.

– Det er veldig deilig. Jeg har trent mye for å kjøre så bra, sier 13-åringen.

Nye avtaler

I år er han med på juniorlandslaget, og har derfor fått mange nye treningstips.

– Landslagstreneren har mye kunnskap om hva slags muskler som er viktig å trene når man driver med gokart. Dette har hjulpet Philip mye, og han trener ganske ofte, sier far Lars-Erik Svendsen.

Han er svært imponert av sønnens ferdigheter.

– Det er som om han har en naturlig fart i kroppen, samtidig som han jobber beinhardt for å bli god. Mange har jo faktisk sammenlignet han med Dennis Hauger, som også var svært god som ung, sier han stolt.

Dennis Hauger ble verdensmester i Formel 3 i fjor og kjører i år Formel 2. 19-åringen fra Aurskog-Høland startet også han med gokart i ung alder, da på gokartbanen til NMK Trøgstad.

(Saken fortsetter under bildene)


Utfordringer

I helgen gikk ikke alt gikk helt som planlagt, da Philip Svendsen skulle konkurrere. Høy varme ble en stor utfordring.

– Vi var litt dårlig forberedt. Vi hadde egentlig fokusert mest på å konkurrere i Sverige, og ting ble ikke helt som vi planla. I tillegg gjorde varmen det vanskelig. Ikke bare fysisk, men også oppsett og innstillinger på karten ble vanskelig. Når det er varm stiger oljen fra asfalten opp, noe som gjør det vanskeligere å tilpasse karten, forklarer Lars-Erik Svendsen.

Dagen etter var det regn, noe som også lager utfordringer på banen. Heldigvis var ikke dette et problem for Philip Svendsen.

– At det begynte å regne, gjorde ingen ting. Jeg digger å kjøre på dette føret, sier Philip Svendsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Mange gode

Indre Østfold hadde også mange andre førere med i NM. Fra NMK Trøgstad var det hele elleve utøvere til start. Mange hevdet seg også i veldig godt i sine respektive klasser. Verdt å nevne spesielt er unggutten Emil Weydahl som slo til med en sterk andreplass i klasse Mini. Han ble kun slått av Joachim Askeland fra NMK Bergen. I denne klassen fikk også Filip Solberg og Andy Authen åttende- og niendeplass blant 33 deltakere.

I klasse Rotax ble det sølv på Theo Eriksen. Bare Morgan Kristiansen fra KNA Klepp var bedre enn NMK Trøgstad-føreren.

Vi tar ellers med at Julian Madsen fikk niendeplass og Jakob Berget tiendeplass i Cadetti.