Gå til sidens hovedinnhold

Ble nektet servering – gikk bak bardisken for å hente noe selv

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke alle som retter seg etter politiets formaninger.

OSLO: En kar fra Mysen drakk seg skikkelig full og skulle virkelig «gjøre byen» i Fredrikstad. Siste drikkepost ble baren på Savoy. Der ville ikke bartenderen slippe ham inn, men Mysen-mannen (21) tok seg inn med makt. Da han ikke fikk servering, gikk han bak bardisken for å fikse noe selv.

Dermed gikk det som det måtte gå. Politiet ble tilkalt og fulgte ham ut fra baren. Samtidig fikk mannen pålegg om å forlate sentrum. Men det gjorde han ikke. Få minutter senere var han tilbake på Savoy, og politiet ble tilkalt på nytt.

På vei inn i arresten forsøkte Mysen-karen å skalle til arrestforvareren. Men han bommet fordi sistnevnte klarte å trekke hodet unna. I dommen heter det at han så ble lagt i bakken av tjenestemennene som er til stede. En video viste at det var snakk om en brå og kraftig bevegelse.

I tingretten ble mannen dømt til 45 timer med samfunnsstraff. Denne dommen ble anket av Oslo statsadvokatembeter. Dette fordi at ubetinget fengsel er den klare hovedregelen når det gjelder vold mot offentlige tjenestemenn.

Under sin forklaring i lagmannsretten sa tiltalte at han hadde problemer med å slutte når han først hadde startet å drikke. Hendelsen fra romjulen i fjor ble en vekker for ham. Nå har han sluttet å drikke alkohol. Under tvil kom lagmannsretten fram til at det ikke var grunnlag for å endre tingrettens straff.

Kommentarer til denne saken