Handelsefenomenet Black Friday, gode tilbud siste helga i november, har vært omdiskutert. Men når det gjelder besøk og omsetning er de næringsdrivende i distriktet ikke i tvil om at dagen har lønt seg for dem.

Over 9.500 inne

Senterleder på Askimtorget, Håvard Lippestad, kan fornøyd oppsummere med at senteret aldri før har hatt en enkeltstående dag med så høy omsetning.

– Det er 10 prosent økning fra i fjor, og dette er andre gang vi arrangerer Black Friday. Også besøket var 10 prosent bedre i år, sier han.

Han tror det kan ha vært flere innom på julegateåpning tidligere, men uansett er senteret godt fornøyd med arrangementet.

Bildeserie

Se hvem som var tidlig oppe på Black Friday

 

– Ja, det fungerer godt for oss å ha et hyggelig morgenarrangement med frokost og lykkehjul, sier han.

Åpnet tidlig

Også for Morenen kjøpesenter er årets Black Friday den andre forteller senterleder Adrian Sellstrøm. Morenen hadde langåpent i fjor, i år åpnet de tidlig.

 

– Vi hadde veldig godt besøk mellom 08.00 og 10.00. Dagen under ett hadde vi noen hundre flere besøkende innom sammenlignet med i fjor, sier Sellstrøm.

Han vil ikke oppgi noe besøkstall for dagen, men senteret har et årsbesøk på 850.000 personer.

 

Morenen har valgt å ha Black Friday og julegrantenning samme helg.

– Det er fungert helt fint for vår del, sier han

Skal evaluere

Chanett Bernhus, daglig leder i Mysenbyen, forteller at handelsstanden i Mysen skal evaluere dagen på tirsdag.

– To butikker, Eurosko og Vic, åpnet tidlig, og de var godt fornøyde, sier hun.

Også for daglig leder i Askimbyen, Uno Andersen, gjenstår evalueringen.

 

– Jeg har inntrykk av at medlemmene er fornøyde. Det har vært snakket om hvor lurt det er å ha to så store arrangementer som Black Friday og julegrantenning på ulike helger, så det vil vi komme tilbake til, sier Andersen.

I 2017 vil imidlertid ikke Black Friday sammenfalle med første helg i advent, da julaften er på en søndag og blir fjerde søndag i advent.