Flere og flere glemmer å sikre bilen: – De vet ikke hvor knappen er

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hvert år betaler forsikringsbransjen ut over 50 millioner kroner for biler som blir skadet etter at bilførerne har glemt håndbrekket. Svært ofte ser forsikringsselskapene at forklaringa er at førerne ikke fant ut hvordan de skulle sette på «brekket».

– I svært mange nye biler er det rett og slett ikke et tradisjonelt håndbrekk. Det er i stedet en knapp som ofte er godt skjult, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg forsikring.

Sikre bilen

Dermed er det flere som forlater bilen usikret. I mange tilfeller hopper bilen ut av gir, og begynner å trille.

– Bilen skal stå i gir, og leser man forsikringspapirene nøye, kan man se at man er ansvarlig for å sikre bilen med håndbrekk også, sier Steen.

Årlig har forsikringsselskapene opp mot 2.500 skader der biler har begynt å trille. Tryg har alene opp mot 700 saker.

– Man risikerer avkortning på forsikringsutbetalingen dersom man ikke sikrer bilen godt nok. Dette varierer naturlig nok fra sak til sak. 

Hold avstand

Dersom uhellet skulle være ute, og bilen begynner å trille mens du er i umiddelbar nærhet, har Steen ett godt råd å komme med. Hold deg unna.

– En person mot flere hundre kilo stål er dømt til å gå dårlig. La bilen trille, og ikke forsøk å hoppe inn i den. Rop og advar andre som er rundt deg, istedet for å risiker liv og helse.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken