Derfor er det ventet rekordmange steinsprutskader i år

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Jo fortere du kommer, jo bedre blir resultatet, sier avdelingsleder Petter Eriksen hos Riis Bilglass i Moss.

DEL

Lite snø på veiene betyr mer strøing og dermed flere steinsprutskader.

– Fiks småskadene fort. Det er gratis ved kasko- og delkasko. Om du venter til ruten sprekker kan det koste tusenlapper, sier pressekontakt i Tryg Forsikring, Arvid Steen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Ventet i nesten halvannen time for å få vasket bilen sin gratis

Han regner med at årets snøfattige vinter vil bidra til at 2017 blir et nytt rekordår. I 2015 fikk selskapet inn 26300 steinsprutskader, et tall som økte med drøyt 800 i fjor. Det er flere årsaker til økningen, men snøløse veier strødd med strøsand er en av dem, skriver Moss Avis.

– Vi registrerer at steinsprutskader øker jevnt og trutt med årene. Det er mange årsaker til det, men det viktige er at små sår i frontruten blir fikset fort. For våre kasko- og delkaskokunder er slike små reparasjoner gratis. Regningen sendes til forsikringsselskapene. Det blir heller ikke bonustap for dem som har fått en glass-skade. Vi i Tryg Forsikring, og hele forsikringsbransjen mener det er godt forebyggende arbeid å reparere steinsprutskader, før bilruter som ofte har innebygget datateknologi må skiftes. Derfor blir slike steinsprutskader gratis for bileiere med forsikringen i orden, sier Steen.

Dersom en bilrute må skiftes må du betale egenandel, noe som fort kan koste et par tusenlapper.

– Kom med en gang

Hos Riis bilglass i Midtveien i Moss merker man en generell økning i steinsprutskader, selv om antallet trolig har gått ned så langt i år i forhold til i fjor.

– Vi har ikke sett så mye på tallene, men det kommer noen hele tiden, sier avdelingsleder Petter Eriksen, og anslår at det kan være snakk om rundt fem om dagen.

– Men det varierer veldig.

Noen bilførere er raskt på pletten etter at det har smelt i ruta.

– Men andre er ikke så flinke. Det beste er å komme med en gang. Jo fortere du kommer, jo bedre blir resultatet. Ellers legger det seg møkk i steinspruten.

Drøyer du for lenge, kan ruta sprekke.

– Det er det verste som skjer, for da må du bytte ruta, sier han.

Artikkeltags