Gå til sidens hovedinnhold

Unngå slitte dekk på våte veier

Artikkelen er over 7 år gammel

Nå bør du sjekke sommerdekkene dine.

– Slitte sommerdekk og glatte høstveier er en livsfarlig kombinasjon. Dessverre er det en del som kjøre videre på sommerdekkene utover høsten for å få utnyttet de siste millimeterne av sommerdekket. Det er å gamble med sikkerheten, sier Joachim Fjeld, daglig leder hos dekkforhandler Bodahl og Johansen as på Ramstad.

–Minste tillatte mønsterdybde er 1,6 millimeter, men det er flere fageksperter som mener at dekkene bør byttes allerede ved 3 millimeters dybde for å gi gode kjøreegenskaper, legger Fjeld til.

Noe av det rimeligste

Salg av sommerdekk stopper brått opp de siste månedene før vinteren, kanskje nettopp fordi mange velger å kjøre ut de slitte sommerdekkene sine.

– Dekk er faktisk noe av det rimeligste når det gjelder bil. Se på hva drivstoffet koster, forsikring, verksteder. Og loven sier at en skal være skodd etter forholdet. Da slipper en ubehagelige opplevelser og ulykker. Kjører en på dårlige dekk for lenge og havner i en ulykkekan det faktisk bli en økonomisk forsikringsmessig ulykke for bileieren, mener Fjell og anbefaler at folk titter over dekkene foran høstsesongen.

– Og gå til en fagmann på området, legger han til.

Dekkhotell

Ikke alle har tid eller lyst til å skifte dekk hver høst og vinter. Da kan såkalte dekkhotell, hvor et firma lagrer, vedlikeholder og bytter dekk på bilen din mot betaling.

– Vi har dekkhotell, og det viser seg at flere og flere velger en slik løsning. Da slipper en dekk som ligger ute og skroter eller er nedstøvet innerst i en krok i garasjen. Det positive er også at vi vasker og fikser dekkene og sørger for at alt er i orden når de skal byttes, sier Fjell.

Kommentarer til denne saken