Rolls-Royce for alle penga

Romslig: Det er god beinplass bak i Solhaugs nye Silver Spur. I oppbevaringsboksen til høyre for Solhaug er det uttak for fasttelefon. Den har han imidlertid fjernet.

Romslig: Det er god beinplass bak i Solhaugs nye Silver Spur. I oppbevaringsboksen til høyre for Solhaug er det uttak for fasttelefon. Den har han imidlertid fjernet.

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter to USA-turer og ett års leting på internett, fant Arne Solhaug til slutt drømmebilen; en Rolls-Royce Silver Spur 1989 modell.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Den erfarne Høyre-politikeren har alltid vært bilinteressert og gjennom årene har Solhaug eid en rekke gamle veteranbiler. Den spesielle interessen for Rolls-Royce fikk han i 1987, da han ble invitert av sin venn, Thor Norling, til å besøke Rolls-Royce klubben i London. Der ble han grepet av bilenes særegne eleganse og det unike miljøet i bilklubben.

Samme år kjøpte han seg sin første Rolls-Royce, og i kompani med Norling etablerte han en egen norsk undergruppe av klubben.

Tredje Rolls-Royce

25 år senere teller gruppen 200 medlemmer, og Solhaug har nylig gått til innkjøp av sin tredje Rolls-Royce; en Silver Spur, 1989 modell. Bilen er den eneste av sitt slag i Norge, og Solhaug er ikke rent lite stolt av sitt nye glis.

–Den er i topp stand, og fremstår som helt ny. Den er fantastisk komfortabel og en nytelse å kjøre, skryter han.

Spesielt, sett med norske øyne, er også at den er under 30 år gammel, og altså ikke er en veteranbil.

– De fleste rollser i Norge er veteranbiler på grunn av at de er avgiftsfrie å importere. Denne, som bare er 23 år kostet meg like mye som en ny bil i premiumklassen, forteller Solhaug som kjøpte bilen av en advokat i San Diego. Han vil ikke si nøyaktig hva bilen kostet, men avslører at den i 1989 hadde en prislapp på 2,6 millioner i Norge.

Og Solhaug forteller at det har vært en lang prosess å få tak i bilen. Han har brukt utallige timer på nettsurfing, og har til og med vært to turer i USA for å se på ulike tilbud.

– Jeg kjøper jo ikke hva som helst. Den forrige eieren av denne var svært ryddig og organisert, noe som er tydelig ved at det ikke er så mye som en skramme på bilen. Da jeg fant denne måtte jeg bare slå til, forteller han.

Selger sin gamle Silver Shadow

Og har du en drøm om å eie din egen Rolls-Royce presenterer Solhaug nå en gyllen mulighet. Som følge av sitt nye innkjøp selger han nemlig sin gamle Rolls-Royce Silver Shadow 1978 modell. Også den fremstår som ny.

– Det er med tungt hjerte at jeg selger den, men jeg har ikke krefter til å ta vare på to rollser. Jeg brukte ett og ett halvt år på å restaurere denne, og den er i topp stand. For i overkant av 300.000 kroner kan den bli din, reklamerer Solhaug og legger til:

– Det er en helt spesiell opplevelse å kjøre disse bilene. Selv på de humpete og svingete veiene her i Tomter er det en god følelse å cruise rundt med sin egen Rolls-Royce.

Artikkeltags