Gå til sidens hovedinnhold

Norges billigste bil nå

Artikkelen er over 8 år gammel

Flere mindre og rimelige biler har kommet på markedet, nå senest Mitsubishi Space Star.

– Det er en snerten bilsom kan fåes med fem dører. Den er lett å kjøre og den nye motoren gir et lavt utslipp, som gjør at den prismessig kommer svært gunstig ut, forteller selger Cato Nilsen hos Mysen Bil as.

Målet er å selge 800-til 1.000 biler i år i Norge, og bare dager etter lanseringen er det 200 biler i bestilling.

– Den kommer i fem utgaver, med 1.0 -71 og 1,2 -80 bensinmotorer, de er bra utstyrt så en får mye for pengene, sier Nilsen.

Liten og fin

Bilen har flere konkurrenter på markedet, blant annet Kia Picanto, Volkswagen up og Skoda Citigo.

– Space Star er registrert for fem personer, men de fleste kjøper den nok som andre bil i familien. Miljøbevisste sjåfører ønsker å minimere den miljømessige påvirkningen, samtidig som de ønsker en god kjøreopplevelse. Denne bilen er kompakt og morsom å kjøre, og selv med sitt beskjedene utvendige mål, er den overraskende romslig. Og med et bensinforbruk på 0.4. er den billig i bruk. Jeg tror det er en bil man lett kan bli glad i, sier Nilsen.

Mange fine detaljer

Støtfangere er lakkert, og er formet slik at den leder vinden ut mot siden. Takspoileren har LED bremselys, også den har en design som reduserer luftmotstanden.

– Man har god utsikt, og med 40-60 bakseteløsningen har du muligheten til å kombinere større bagasje og passasjer. Den kan også fås med utstyr som høydejusterbart førersete, automatisk klimaanlegg, regnsensor, lyd og USB-inngang til lydanlegget og med navigasjon og nøkkelløs adgang. Vi forventer å selge mest av 1,2-literen som starter på 120.000 kroner, forteller Nilsen som mener Space Star bare er begynnelsen på den nye tiden. Problemet framover kan bil å selge brukte biler, og at mange vil velge ny når de er så billige.

Kommentarer til denne saken