Men eldst var teltet

Artikkelen er over 11 år gammel

Bilen var gammel. Men eldre var teltet. Det var fra 1950-årene.

DEL

Knut Nøkleby (nevø av avdøde Einar Nøkleby på Mysen) hadde tatt turen fra Jaren på Hadeland for å være med på biltreff i Hærland i helgen. Han stilte med en 1976-modell Renault 6.

Laget i Askim

– En sånn med paraply-girstang som gamle damer hang håndveska si på, forklarer han.

Men for indre østfoldinger vakte kanskje teltet hans enda større interesse. Det var nemlig et ekte P3-telt, laget hos Sportssøm i Askim for over 50 år siden. Da Nøkleby la seg i teltet lørdag kveld, striregnet det. Men det gamle teltet holdt tett, og det var en tørr og morgenfrisk hadelending som kunne legge av gårde fra Hærland søndag morgen.

For siste gang

«Treff til Tusen», som arrangeres av Norsk Renault Klubb, ble i år arrangert for femte gang på Dal gård i Hærland. Men det er også siste gang. Vertskapet på Dal skal i større grad satse på langtidsutleie av hytter og rom, og da blir det kollisjon med arrangementer som dette.

– Vi er skikkelig lei oss for at dette er siste året her på Dal, sier Egil Otter i arrangementsledelsen.

– Hærland-gården er en idyll, og det bilinteresserte vertskapet har gjort dette til fem fine år for oss. Neste år går turen til Valdres, der Fiat-klubben ønsker oss velkommen.

45 biler stilte opp på årets treff, noe som er rekord for TTT. Dårlig vær var meldt, og dårlig vær ble det til gagns lørdag, men bilentusiastene lot seg ikke skremme.

Lørdag gikk turen til Norsk Transporthistorisk Museum i Trøgstad, der entusiaster viste fram sin samling av kjøretøy.

Artikkeltags