Bobiler er små leiligheter på fire hjul. Og her kan en få akkurat den luksusen en ønsker.

Knut Pedersen, leder av Askim og omegn caravanklubb elsker livet på landeveien.

– Vi hadde båt, men kona likte seg bedre ved vannet enn på vannet, så da ble det bil. Og det har jeg ikke angret en dag på. Men det er klart en må planlegge litt annerledes med bil enn campingvogn. Det er ikke bare å ta bilen for å kjøpe litt melk og brød. Når vi er ute bruker vi kollektivtrafikken inn til byene. Da slipper vi bråket med å finne parkering, sier Pedersen og skuer ut over deler av de 2.6000 kvadratmeterne med bobiler og vogner.

Nytt på markedet

– Det jeg tror folk flest titter etter er biler som kan kjøres med vanlig sertifikat, og utstyrt som en fullblods bobil, sier Pedersen og synker ned i en stol i en av utstillingsbilene. Interiøret er i hvitt skinn, det er kirsebærtre i skaper og benker som gir en fin kontrast til den hvite salongen. På et opphevet podie står dobbeltsengen med mengder av puter i festlige farger. Og til tross for liten plass er løsningen med både dusj og toalett smart løst.

– I en bobil kan en våkne opp til en ny utsikt hver dag, sier Pedersen og forklarer at det er gjerne eldre mennesker som har hatt hytte eller båt som bytter til bobil. De vil har litt andre vyer, mener Pedersen og vandrer rundt fra bil til bil og sjekker detaljer på innredninger, leser brosjyrer og titter på bilenes eksteriør. Alle er elegante, noen litt enklere enn andre.

– Det er som et lite hjem, sier Pedersen og hilser på kjenninger som kommer med kilovis med brosjyrer under armene.

Legger penger i fritid

Rune Lysaker, daglig leder ved Mysen Caravan, sier at veksten er på bobilsiden.

– Når det gjelder bil eller vogn er spørsmålet hva en skal bruke den til. Skal den stå fast på en campingplass er det naturlig at en investerer i en vogn, mener Lysaker.

Folk med penger kan få alt de ønsker seg i en bobil. Og verdens flotteste er skreddersydd luksus, og flere av dem har garasje til en mindre bil i «buken». Det oser av luksus.

– Heldigvis finnes det også mange fine biler i mer normal prisklasse. Og på norske veier, og for oss som liker å fricampe er disse bilene på 12 meter ikke noe alternativ, sier Pedersen som snuser på årets store nyheter på messa.