Gå til sidens hovedinnhold

Lisa (46) har en bestemor-bil litt utenom det vanlige

Artikkelen er over 6 år gammel

Etter en stygg mc-ulykke byttet hun motorsykkelen med en annen amerikansk muskelbunt.

Lisa Dramstad (46) er ikke lik bestemødre flest. Hun elsker lukten av bensin og eksos. Når lyden av hylende dekk kommer i en rask sving gliser hun ekstra mye.

I fjor snudde livet til Lisa seg på hodet. Hun har kjørt motorsykkel de siste 28 årene og har vært en ekte biker siden hun var 18 år. I tillegg til å dundre rundt på en kraftig motorsykkel var hun medlem av mc-klubben Holy Raiders.

Hun elsket livet på veien, og ikke minst å være en del av motorsykkelmiljøet. De samme følelsene er der ennå, men hun kan ikke være sånn som hun var.

– For litt over ett år siden var jeg i en ganske stygg ulykke. Vi holdt på å kjøre en Gassgass-sykkel like ved der jeg bor. Jeg vippet sykkelen opp på bakhjulet og da falt jeg. Jeg fikk vippet sykkelen vekk fra meg i lufta, men jeg skadet meg stygt, sier Lisa.

Det ene kneet fikk revet av alle leddbånd, to bein knakk i høyre hånd og flere nakkevirvler var hardt skadet. Etter ulykken måtte 46-åringen sitte i rullestol i fire måneder. Men det var ikke den verste beskjeden å få.

– Legen min sa at jeg ikke måtte kjøre motorsykkel igjen. Får jeg en ny trøkk i nakken kan den brekke. Jeg husker at jeg ble skikkelig forbanna da jeg fikk beskjeden. Men hva skal man gjøre. Jeg kan ikke skru tiden tilbake, forteller hun.

Fant en god løsning

Lisa Dramstad trenger fart, adrenalin, spenning og ekte eksoslukt. Men når tohjulstilværelsen forsvant, kom hun fram til en buldrende løsning.

– Jeg var på jakt etter en Pontiac Trans Am, lik den som er i filmen Smokey and the bandit. Jeg fikk prøve en, men den var litt feil. Da fant jeg denne corvetten og jeg sa til meg selv at dette er en ekte bestemorsbil, fastslår hun med et lurt smil.

Under panseret til corvetten lurer en V8-motor, på flere hundre hestekrefter. Med andre ord bor det nok krefter i denne bilen, til at bestemoren får det kicket hun trenger.

– Ikke bare liker jeg formen til denne bilen, men den har sidepipes, altså eksosanlegg på sidene. Det gir en utrolig lyd som jeg storkoser meg med, sier hun.

Selv om bilen fra 1980 bare har vært hennes i litt over en uke, innrømmer hun at det har blitt noen såkalte loffeturer.

– Sønnen min er lik meg. Han vil være med på noen turer bare for å kjøre og nyte det. Det syns jeg er voldsomt koselig, forteller 46-åringen.

Fartsbot

Lisa Dramstad innrømmer at hun noen ganger kjører litt på kanten av hva som er lov ifølge trafikkreglene, men hun er ikke helt vill.

– Jeg har faktisk aldri fått en eneste fartsbot. Noen sier at det er litt rart, men det er sant, flirer hun.

I slutten av måneden skal bestemoren få teste seg skikkelig. Da drar hun på dragrace til Danmark.

– Denne turen blir årets høydepunkt. Jeg håper bare at jeg ikke lar meg lokke til å hoppe på en kraftig motorsykkel, konkluderer hun.

Kommentarer til denne saken