Gå til sidens hovedinnhold

Hoblingene kjøper flest nye biler

Artikkelen er over 7 år gammel

Nybilsalget i Hobøl har nesten doblet seg så langt i år. Og hoblingene setter Honda øverst på listen.

På Essen Bil as venter salgssjef Chris A. Nilsen (26) på besøk. Besøk fra Liv Dahler (71) fra Hobøl som skal fullføre kjøpet av sin splitter nye Honda Jazz.

Bruker nettet

– Det er blitt en annerledes hverdag i bilsalgbransjen de siste årene. De fleste som kommer inn til oss vet allerede hva de vil ha, da de bruker internett til å få informasjonen de ønsker om bilene de er interessert i, sier Nilsen.

Fra Opplysningskontoret for Veitrafikken (OFV) har vi fått tilgang til lokal statistikk. Tallenes tale er at nybilsalget i Hobøl har hatt en langt bedre utvikling enn det vi ser på landsbasis. For det har blitt solgt 52 splitter nye biler til adresser i Hobøl, noe som er 25 flere enn året før. Det gir dermed en økning på hele 93 prosent.

I Askim kommune er det 413 nybileiere i løpet av året, og dette er 33 færre enn på samme tid i fjor. Dette gir en nedgang på over syv prosent i Askim. Størst nedgang har imidlertid Trøgstad, som går fra 86 til 60 nybilkjøp. Det er ned hele 30 prosent. Marker kan vise til en økning på 17 prosent.

Står sterkt i Hobøl

I Hobøl er det Honda som har solgt best så langt i år, med de populære modellene CR-V og Jazz.

Liv Dahler entrer bilbutikken uten å være klar over at hun faktisk kan få med seg bilen hjem samme dag. Dette gjør at hun blir svært overrasket, da Nilsen kommer og gir henne nøkkelen til bilen.

– Dette var moro, jeg er veldig fornøyd. Vi har hatt Honda i mange år, og dette er den sjette i tallet. De er miljøvennlige og svært driftssikre, noe som betyr mye for oss. Jeg valgte en noe mindre bil denne gangen, da vi ikke lenger har behov for en så stor bil som før. I tillegg er jo denne svært økonomisk da det er en hybridbil, sier Dahler fra førersetet i sin nye bil.

Nilsen kan fortelle at de er godt etablerte i Spydeberg. Og mange av kundene deres kommer fra nettopp Hobøl.

– Vi er den lengstlevende Honda-forhandleren i Østfold, og det gjør at folk har tillit til at vi leverer varene hver gang, sier Nilsen.

Han kan fortelle at de ikke vil hoppe på elbilbølgen, men at de kommer med hydrogenbiler her til lands i 2015.

Kommentarer til denne saken