Gå til sidens hovedinnhold

Første nybilbutikken

Artikkelen er over 7 år gammel

Nils Mørk, Østfold Bilsenter åpnet fredag Hobøls første nybilbutikk. Samme dag rullet den første Chevroleten ut av butikken.

Da Obama gikk inn og reddet USAs bilindustri krevde han at det også produseres biler for folk flest. Nå har Chevrolet kommet på markedet med flere «folkebiler».

– Chevrolet har vært kjent for å ha tunge og store biler, som har passet dårlig for det norske avgiftssystemet. Nå tar de opp konkurransen med andre merker, forteller Nils Anton Mørk som fredag åpnet dørene til sin bilbutikk på Knapstad fredag.

Familiebedrift

Mørk er bondegutten fra Kråkstad har drevet med litt av hvert opp gjennom årene.

– Jeg startet i 1977 med å selge biler, men de ble parkert da jeg i 1995 startet opp som maskinforhandler. Nå har vi satt bilen i gir igjen og blitt nybilforhandlere for Chevrolet. Samtidig har vi også etablert et BilXtra bilverksted, forteller Mørk.

Nå er det ikke bare biler som selges og repareres på Knapstad, familien driver også motell, de har bygd og solgt leiligheter og de driver maskinforretning.

– Meningen er at sønnen skal driver med maskiner, kona tar hånd om motellet med mer, vi har ansatt en mekaniker til verkstedet og selv skal jeg selge biler igjen, forteller Mørk og legger til at det stadig dukker opp nye planer for virksomhetene på Knapstad.

– Vi har nå seks bilmodeller inne, og vi venter på en Trax, liten SUV som vil komme i løpet av juni. Vi vil også ha en leiebil som folk som har bilen på reparasjon kan leie, så får vi se om det er marked for en utvidelse, sier Mørk som også har kjøpt noen biler fra Tysland. Og med nybilsalg følger det som regel bruktbiler med.

Bandklipping

Det var produkt spesialisten hos importøren Autonor i Råde, Stig Frydenberg, som fikk æren av å klippe det røde båndet.

– Dette er en generasjon biler vi ikke har hatt i Norge tidligere. Det vil si at Chevrolet har tilpasset seg det Europeiske markedet, og har nå kommet med seks nye bilmodeller. Vi har i dag 27 bilforhandlere i Norge, hvorav fire i Østfold. Målet er 50 forhandlere, sier Frydenberg.

Kommentarer til denne saken