Gå til sidens hovedinnhold

Flere vil ha sunn veimat

Artikkelen er over 7 år gammel

Pølse i brød og coca cola holder stand langs norske veier, men flere ønsker å spise sunt også når de handler mat på bensinstasjonene.

På stoppestedene langs veien går det selvsagt mye i pølse i lompe, pølse i brød, hamburger og cola. Det er fortsatt det de fleste ønsker også når de skal ha et kjapt måltid før ferden går videre.

Sunnere alternativ

Men realiteten er at mange bensinstasjoner etterstreber også å ha et litt sunnere alternativ.

– Vi har blant annet salater som vi blander etter ønske, vi har grove rundstykker og vi har vann som alternativ for brus. Men jeg tror ikke noen forventer at vi skal kunne konkurrere med andre typer serveringssteder, sier Ann Kristin Skjold, ansatt på Statoil-stasjonen ved Sekkelsten.

Mindre sunt enn ellers

En undersøkelse som er gjort for Statoil Fuel og Retail viser at finnmarkingene er mest opptatt av at bensinstasjonen satser på sunnere mat.

Og selv om mange sier at de ønsker seg sunnere mat, er det få som velger sunt når de handler. Ni av ti svarer at de spiser mindre sunt på bensinstasjoner enn ellers.

De yngre og de eldste er mest opptatt av at det går raskt, og mange er også opptatt av at de kan kose seg med maten, det er like viktig som at maten er sunn.

Mye på impuls

Aldersgruppen 25 til 34 år er mest opptatt av at maten skal være sunn, går det frem av undersøkelsen.

Tanker en bilen og går inn for å betale for bensinen, er det ofte at man tar med seg en sjokolade, eller noe annet godt.

– Det er en god del impulskjøp. Folk vil ofte ha noe å kose seg med i bilen under kjøreturen. Og vil en ha litt sunn mat kan vi lage en salat, sier Skjold.

Kommentarer til denne saken