Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 45 år i verkstedhallen på Slitu

Artikkelen er over 7 år gammel

Selv om Gøran Faugli (69) har gått av med pensjon holder han ennå koken etter 45 år i bransjen.

Mysen-mannen var med på å starte Slitu Karosseriverksted i 1969. Siden den gang har han holdt det gående, og skaffet seg og bedriften et godt renommé.

Utvidet etter lommeboka

– Vi startet med to mål med tomt og 200 kvadratmeter. I dag eier vi et område på ti mål og har bygd ut så vi nå har over 1.000 kvadratmeter med bygg på tomta. Utviklingen har gått etter lommeboka, og jeg hadde nok ikke klart å holde det gående i så mange år om ikke interessen var der, sier Faugli.

Han tror at det er servicen og kundeforholdene som har gjort at de har klart å holde det gående så lenge.

– Vi ligger jo ikke spesielt sentralt til, og det går ingen kollektivtrafikk hit. Vi kjører kunder til togstasjonen eller hjem hvis de har levert en bil her, og kommer og henter dem hvis de har behov for transport når de skal hente bilen igjen. Det er viktig å ta vare på kundene, sier 69-åringen.

Lakkerer møbler

Han forteller at det kommer kunder fra hele Østfold, og sist uke hadde de noen fra Oslo. På Slitu Karosseriverksted driver de primært med oppretting av ytre skader på bil og lakkering. Men det er ikke bare biler som blir lakkert.

– Vi har blant annet lakkert et helikopter, og vi får flere og flere som kommer med møbler de vil ha lakkert, sier daglig leder Øystein Faugli, sønn av 45-årsjubilanten. Han forteller at det har vært topp å jobbe med faren i så mange år.

– Bedrifter som drives av familier kan ofte møte på problemer, men hos oss har det gått knirkefritt, sier han.

– Jobber helst med menn

En annen som har jubileum er Gerd Larsen. Hun feirer 30 år på karosseriverksted, og er eneste kvinne i bedriften.

– Det har vært helt topp å bare jobbe med menn, ler hun.

Gerd begynte på verkstedet høsten 1983, og jobber med mye av det administrative arbeidet. Hun innrømmer at hun var på nippet til å slutte da datamaskinene gjorde sitt inntog, men det gikk til slutt bra.

Gøran Faugli gikk av med pensjon for to år siden, men liker fortsatt å bli litt møkkete på fingrene.

– Vi får se hvor mye lenger jeg holder på. Det hadde vært moro å nådd 50 år her, sier han med et lurt smil.

Kommentarer til denne saken