Gå til sidens hovedinnhold

Feirer 10 år i Askim

Artikkelen er over 7 år gammel

I februar var det ti år siden Toyota Ramstad Bil åpnet avdeling i Askim. Jubileet feires nå med kake og kaffe, quiz og tilbudspriser.

Harald Engen hadde drevet Toyota Ramstad Bil i nesten 30 år da han fant ut at han ville etablere en avdeling i nabokommunen Askim. I februar 2003 rullet den første bilen ut fra forretningen.

Engen startet som biloppretter på begynnelsen av 70-tallet, og i to år solgte han Audi. Men da Volkswagen tok over agenturet for bilmerket, lå det i kortene at Rød i Askim ville bli forhandler ettersom de allerede solgte Volkswagen. Så i 1974 gikk Engen over til Toyota og holdt seg siden til det japanske bilmerket.

Før han gikk bort fikk Engen bygd bilforretning og verksted i 2002 og i 2007 næringsbygget hvor Mekonomen holder til. Selskapet eies i dag av Harald Engens enke Aud og yngste datter Heidi.

29 ansatte i IØ

– Jeg ser det som positivt at det er et familieeid selskap. Det er et solid firma og en god arbeidsplass for de totalt 29 ansatte, sier Vidar Nilsen, som siden et drøyt år tilbake er daglig leder både i Eidsberg og Askim.

– Askim-avdelingen var en fullverdig bilforretning med verksted, og vi var i starten fire mann som hadde vårt daglige virke her. I dag har vi vokst og er åtte mann. Det er lite gjennomtrekk i bedriften og tre av oss har vært med fra starten av, forteller selger Knut Torgersen.

Sammensveiset gjeng

– Det første året i Askim solgte vi 74 biler. I dag ligger det på rundt 120 nye biler pluss bruktbiler. Det er rundt en tredel av det totale salget i de to butikkene. NAF var også leietaker her helt fram til i år. Nå har vi utvidet verkstedet og tatt i bruk en av hallene selv, forteller seniortrioen Knut Torgersen, Ronny Frydenlund og Roar Svendsen.

– Det er en godt sammensveiset gjeng som arbeider her, og det har vært mye moro opp gjennom åren, sier Frydenlund, som egentlig startet som selger, men som i dag jobber som kunderådgiver og med delelageret. Det samme gjør Roar Svendsen, og begge sier at det viktige er at kundene blir fornøyde og at de kommer tilbake når de skal ha service og kjøpe ny bil.

Markedet endret

– På disse ti årene er markedet totalt forandret. I dag er det internett som gjelder og vi selger biler til hele landet, sier Knut Torgersen og konstaterer at det ikke er som i gamle dager da folk stakk innom for å titte på en bil.

– Nå har de nesten bestemt seg før de kommer inn i butikken. Vi har aldri solgt noen bil til Mette Marit, men vi har bilmodeller fra 120.000 og opp til 1,5 millioner, sier Torgersen og serverer jubileumskake og kaffe.

Kommentarer til denne saken