Gå til sidens hovedinnhold

Eldre ut på kjøretur

Artikkelen er over 7 år gammel

Mange ville være med da de to over 80 år gamle A-modellene fra Ford rullet inn i Hobøl.

Ved Hobøl bo- og behandlingssenter flokket beboerne seg utenfor, da Norsk A Modell Klubb stilte opp med to av sine over 80 år gamle biler. Nå skulle de gi de eldre noe å prate om.

– Vi vil gi tilbake, og dette er nok like givende for oss som for dem. Det er mange her som er på min alder, så jeg håper de setter pris på det like mye som jeg gjør, sier Formann i Norsk A Modell Klubb, Ivar A. Manum (80).

Hobøl rundt

Med et par eldre i hver bil satte de kursen for en løype som gikk Hobøl rundt. De kjørte innom den gamle kongeveien, fv. 120, og krysset flere ganger over Hobølelva. Beboerne ved Hobøl bo- og behandlingssenter så ut til å nyte kjøreturen i de gamle bilene. Til tross for at det humpet og bråket litt.

Ola Kjærbus satt i baksetet og humret hver gang bilen tok et lite hopp, og mimret om gamle dager.

Manum fortalte på turen om Fords historie, og spesielt A-modellens. Han fortalte om de ulike veiene bilene var innom, og fikk engasjert alle i bilen.

Over 80 år gamle biler

– Denne modellen ble produsert fra 1928 til 1931. Mange på min alder, og de som bor på slike behandlingssentre har vokst opp med A-Forden. Mange har til og med hatt den som russebil, så mange har nok gode minner med den, sier han lurt.

Med en marsjfart på i underkant av 70 kilometer i timen og høstfarger langs veien, nøt den aldrende skaren bilturen. Dette er ikke den første, og sikkert ikke det siste turen Norges A Modell Klubb kommer til å arrangere for seniorene.

Gir tilbake

– Vi var i Ski for noen uker siden, og da var to av passasjerene like gamle som meg. Det var en liten tankevekker, sier Manum.

– Vi håper å få til en slik tur i Spydeberg også, sier Terje Solberg, som er tidligere ordfører i Hobøl.

Etter kjøreturen var det en fornøyd gjeng som ankom bo- og behandlingssenteret.

– Det var en fin tur. Jeg er vokst opp med en slik modell selv, så dette frister til gjentakelse, sier Even Berg.

Liv Høgås Steen, administrativ leder for Hobøl bo- og behandlingssenter er sikker på at Manum og Solberg har reddet uken til beboerne med sitt opplegg og er meget takknemlig for at noen vil stille opp på denne måten.

Kommentarer til denne saken