Gå til sidens hovedinnhold

Disse bilene er mest pop i IØ

Artikkelen er over 7 år gammel

Volkswagen holder fortsatt stand som Indre Østfolds mest populære bilmerke. Tett fulgt av Toyota,.

På vår statistikk, etter å ha telt hele Indre Østfold som ett bilrike, finner vi Volkswagen på topp. Det er dermed forsvarlig å slå fast at denne tyskeren er den mest vanlige bilmerket i distriktet. Det er 3.389 eksemplarer av den, ifølge forholdsvis ferske tabeller fra Statistisk sentralbyrå.

Ermin Begic (32) fra Skiptvet er en av dem som har Volkswagen.

– Jeg var egentlig ute etter en Skoda, men det ble denne da. Det er mye Skoda i Passaten, da. Bilen er grei og fin. Det eneste jeg var redd for var at det skulle bli problemer med noe av det elektriske. Det ble det også, men det er reparert nå, sier Begic, som kjøpte folkevogna si for snart et år siden.

Solid vekst for BMW

Vi finner også på listen at BMW har hatt en solid vekst også her i distriktet. Helt nøyaktig er det 938 utgaver av den i Indre Østfold, og dette er et solid hopp på 107 biler det siste året. Det utgjør en pen vekst på nær 13 prosent. Det er klart største økning blant bilene på Topp 10 i IØ.

Det er totalt 25.658 personbiler i Askim, Spydeberg, Hobøl, Eidsberg, Marker, Trøgstad og Skiptvet, ifølge SSBs tall.

VW holder stand i Norge

Det er Volkswagen og Toyota som hvert år kniver helt i toppen i Norge. Det er nesten 341.000 varianter av merket VW i Norge, mens Toyota følger hakk i hæl med drøyt 305.000 utgaver. Deretter følger Volvo, Ford og Mercedes.

I løpet av det siste året har Toyota og VW hatt omtrent samme prosentvise utvikling i Norge, med en vekst på henholdsvis 3,5 og 3,7 prosent. Volvo på tredjeplass har hatt en økning på pene 5,7 prosent.

BMW og Skoda vinner i Norge

Men av bilene på Topp 10 så er det BMW som er den store vinneren i Norge i 2012. Det kjøres ifølge statistikken 122.158 BMW-er rundt om i landet; 8,5 prosent flere enn året før. Det er en solid vekst, og tyskeren må vel nå sies å ha blitt en helt vanlig bil for nordmenn flest. Nå er den faktisk i ferd med å kjøre forbi landsmannen Opel på landsoversikten.

Utviklingen i Norge og Indre Østfold baserer seg på nybilsalg, fratrukket bilene som skrotes eller selges ut av kommunen eller landet. Dette er en oppdatering på samtlige bilmerker i IØ per 1. januar 2013. Vinnere og tapere blir funnet ved å legge til de helt nyeste bilene, og trekke fra de som ble vraket og solgt bort.

Kommentarer til denne saken