Blankpolerte biler på utstilling

VELHOLDTE KJØRETØYER: Blankpolerte biler på rekke og rad i Festningsveien lørdag.

VELHOLDTE KJØRETØYER: Blankpolerte biler på rekke og rad i Festningsveien lørdag.

Artikkelen er over 9 år gammel

Det ble en skikkelig mønstring av veteranbiler over to dager. Praten gikk lystig blant de fagkyndige.

DEL

Den storslåtte mønstringen startet på formiddagen lørdag 30. april. Transporthistorisk Museum sto for arrangementet som kan karakteriseres som en utstilling av veteranbiler – og for å kunne plasseres blant veteranvogner, er nedre aldersgrense 30 år.

Samme aldersgrense gjaldt selvsagt også for gjestende biler fra Norsk Veteranvognklubb som gjestet Gammel-Teknisk Fore-ning søndag.

Ingen tvil om at interessen for gamle biler er kjempestor. Deltakerne kom fra Indre Østfold, men også andre steder på Østlandet. Felles for samtlige som kom til Trøgstad, var at de stilte med velholdt og blankpolerte biler.

Eldst av bilene vi merket oss, var T-Forden fra 1914 som Harald Fadum stilte med søndag. For orden skyld; han hadde kjørt fra Vinterbro hvor medlemmene i Norsk Veteranvognklubb var samlet før avreise til Trøgstad.

Et morsomt intermesso må nevnes. Vel parkert tok Fadum opp panseret på bilens venstre side, og her var pølsene kokt og ferdige for servering.

Nevnes må også Ingar Strengens Citroën 1937-modell. Bilen har vært i familiens eie i alle år og brukes faktisk fortsatt, blant annet når fru Aase Berit benytter den til jobben.

Arrangementene lørdag og søndag samlet også mange skuelystne.

Artikkeltags