Gå til sidens hovedinnhold

Best to år på rad

Artikkelen er over 7 år gammel

Motorsykkelbutikken i Askim gjør det skarpest av alle på landsbasis.

På salgsdisken hos Riseberg MC i Askim står det en stor glasspris. Bak disken står Gunnar Falk (41) og gliser. Det har han god grunn til, da butikken er blitt kåret til årets forhandler av motorsykler fra Suzuki.

– Vi hadde ikke forventet dette i år. I fjor hadde vi det som målsetting, men markedet har svingt en del i år. Under forhandlertreffet i Tønsberg for en drøy måned siden fikk vi vite at vi var godt foran neste forhandler på listen når det kommer til salg. Og de er i Oslo, sier Falk.

Dyktige medarbeidere

Eier av Riseberg MC, Øystein Riseberg (46), som også driver Riseberg trafikkskole, er strålende fornøyd med arbeidet til sine ansatte.

– Jeg hadde aldri klart å drive dette alene på en slik måte som vi gjør i dag. De gjør en kanonjobb, sier Riseberg, som startet opp motorsykkelbutikken i 1995.

Satser på ett merke

Butikkens mestselgende motorsykkelmodell, en Suzuki V-Strom, pryder midten av butikken.

– Det er vår klart mest populære sykkel, og den passer til det meste, litt som dagens SUV-er på bilfronten, sier Falk.

En av grunnene til at de selger så godt som de gjør er at hos Riseberg MC satser de fullt på ett merke.

– I hovedstaden har mange mc-butikker flere forskjellige merker, mens vi har satset rent på Suzuki. Dette gjør oss til spesialister på nettopp disse, og vi føler vi kan gi kundene våre optimal service, sier Gunnar Falk.

Går for tre på rad

– Det er ikke uvanlig at vi får kunder som flyr fra Nord-Norge for å hente sykkelen sin og kjøre den hjem. Vi får også henvendelser fra Sørlandet, sier Øystein Riseberg.

Når det kommer til neste års målsetting, er ikke Riseberg i tvil.

– Vi må jo ta tre på rad nå. Vi har et godt utgangspunkt med tanke på nye og spennende modeller, så vi går for gull, sier han lurt.

Kommentarer til denne saken