Denne mannen vil jobbe for å gjøre bilpleie til et fag i skolen

EGET LOKALE: Robert Vangen leier et 100 kvadratmeter lokale i et næringsfellesskap i Industriveien i Spydeberg.

EGET LOKALE: Robert Vangen leier et 100 kvadratmeter lokale i et næringsfellesskap i Industriveien i Spydeberg. Foto:

Det er på høy tid at bilpleie blir skolefag, mener askimingen Robert Vangen (44).

DEL

Som konsulent og selger for Oslo-selskapet Car Spa AS jobber askimingen Robert Vangen blant annet med å få bilpleie inn som et fag i den videregående skolen. Selskapet tilbyr både produkter og faglig oppfølging innen såkalt avansert bilpleie. Ifølge Vangen selv er han den første i Indre Østfold som jobber for dem. Han startet i jobben 1. september.

LES OGSÅ: Robert (44) driver bilpleiefirma hjemme i garasjen – kundene strømmer til

Må ha mer kunnskap

– Hvorfor er det viktig å få bilpleie inn som skolefag?

– Å drive med bilpleie krever store fagkunnskaper. Du må kunne bruke riktige teknikker, ha kunnskap om ulike produkter og ikke minst bruk av verneutstyr. Vi ser at det er økende interesse for bilpleie. Det er på høy tid at dette blir et skolefag, gjerne også ved de videregående skolene i Indre Østfold, sier Vangen.

Han legger til at de har vært i dialog med skoler og kommer til å jobbe videre med dette.

– Det er veldig stor interesse for bilpleie, og vi ser at dette i større grad blir profesjonalisert. Mange som kanskje har drevet og pusset på biler på hobbybasis, ønsker å lære mer om dette og drive på mer faglig basis. Samtidig er det mye man som privatperson kan gjøre selv, men da er det viktig med kunnskap om de produktene som finnes og hvordan de brukes. Holder man på med kjemikalier og slikt uten å skjønne hva man driver med, kan man få seg en smell senere. Riktig verktøy og kunnskap er halve jobben, sier Robert Vangen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIL LØFTE FAGET: Robert Vangen vil jobbe for å få bilpleie inn som et fag i den videregående skolen.

VIL LØFTE FAGET: Robert Vangen vil jobbe for å få bilpleie inn som et fag i den videregående skolen. Foto:

Nytt foretak

44-åringen har også startet sitt eget foretak, Vangen Autotjenester, og leier et lokale på 100 kvadratmeter i et næringsfellesskap hos Dag Hjørnerud i Industriveien i Spydeberg. Her har han kontor og også mulighet til å markedsføre og demonstrere produkter.

– Vi ønsker å komme i kontakt med aktører i bransjen og blant annet tilby kurs som kan sette dem i stand til å utvide virksomheten. Vi tjener penger på salg av produktene våre, men ønsker også å dele vår kompetanse om bilpleie, sier han.

– Dere blir ikke en konkurrent for bilpleiefirmaer i Indre Østfold?

– Nei, vi ønsker ikke å konkurrere med dem vi server.

Artikkeltags