– Bensin og diesel vil bli dyrere

Tror bensin- og dieselprisen kan bli opptil 1 krone dyrere neste år.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Råoljeprisen har doblet seg siden januar, og ligger nå på 55 dollar fatet, skriver NRK.

Oljeekspertene spår at oljeprisen vil fortsette å stige, noe som vil påvirke bensin– og dieselprisene.

Dyrere å kjøre bil, båt og fly

– Bensinen kan fort bli en krone dyrere literen på grunn av det som nå skjer i oljemarkedet, sier Thina Saltvedt, sjefanalytiker i Nordea Market, til NRK.

Råoljeprisen har gått kraftig opp etter OPEC den 30. november bestemte seg for å kutte oljeproduksjonen. Land utenfor OPEC har siden redusert sin oljeproduksjon for å stabilisere markedet.

At bensin - og dieselprisen ser ut til å øke vil ikke bare påvirke bilsjåfører. Det vil også bli dyrere å fly og kjøre båt.

– Lommerusk i forhold

Frps omstridte bilpakke forble uendret i budsjettforliket, til tross for store uenigheter med samarbeidspartiene, men engangsavgiften økes for de mest forurensende bilene.

Både Venstre og KrF trakk seg fra budsjettforhandlingene, men de fire partiene kom til enighet i siste stund. Per Sandberg (Frp) har i ettertid uttalt at Frp ville gått ut av regjering hvis bilpakken ble endret.

Saltvedt synes det fremstår som spesielt at bilpakken ble et så stort tema under budsjettforhandlingene når det er råoljeprisen som avgjør bensinprisen.

– Det er interessant å se regjeringen i to uker diskuterte en bensinavgift på 15 øre. Det er lommerusk i forhold til den prisstigningen vi ser på råolje, sier Saltvedt til NRK.

Artikkeltags