Gå til sidens hovedinnhold

Begge Norges par utslått i luftrifle – Henrik Larsen feilet

Verken Jenny Stene og Jon-Hermann Hegg eller Jeanette Hegg Duestad og Henrik Larsen greide å ta seg videre fra OL-kvalifiseringen i luftrifle for blandet lag.

Det var stilt store forventninger særlig til kjæresteparet Duestad/Larsen etter at de gjorde det sterkt i luftrifle invididuelt, men Larsen feilet i kvalifiseringen. Han greide bare 310,5 poeng på sine tre tiskuddsserier, mens Duestad fikk sterke 316,3.

Begge de norske parene oppnådde 626,8 poeng i kvalifiseringen. Det holdt bare til 9.- og 10.-plass. De åtte beste parene tok seg videre til neste kvalifiseringsrunde.

Ungarn knep den siste plassen i neste runde med 627,9 poeng, så de norske var 1,1 poeng unna. Med normal skyting fra Larsen ville det gått greit.

Best i kvalifiseringen var kinesiske Yang Qian/Yang Haoran med 633,2 poeng.

Det startet greit for Larsen, som fikk 104,7 i sin første serie. Så ble det 103,6 i den neste og svake 102,2 i den siste. Duestad leverte serier på 104,4, 106,3 og 105,6 poeng.

Stene fikk 312,7 poeng, Hegg 314,1. De endte på 9.-plass blant de 29 lagene, Duestad/Larsen på 10.-plass.

Etter siste kvalifiseringsomgang går de to beste lagene til finale, de to neste til bronseduell. De norske må nøye seg med å være tilskuere.

- Vi håpet at vi skulle være med å kjempe om finaleplass i dag, og det gjorde vi med begge lagene faktisk. Det må vi være fornøyd med, og så er det jo helt spesielt at lagene skyter helt likt og i tillegg havner på de to plassene nærmest finale. Alt i alt uansett en god gjennomkjøring til helmatchene til helga. Jeg synes vi skal være fornøyd, sier sportssjef i Norges Skytterforbund, Tor Idar Aune på Facebook.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken