For fire år siden overtok Rune Kyrdalen som administrerende direktør av Deltagruppen. Den er eid av kommunene Indre Østfold, Marker, Skiptvet og Rakkestad. Dette er en arbeids- og inkluderingsbedrift hvor Nav er hovedkunden. Deltagruppen jobber for å få flest mulige personer inn i enten utdanning eller arbeidslivet. Alt skjer i det ordinære markedet. Bedriften har eksistert siden 1967.

Mer tilgjengelig

Deltagruppens 750 kvadratmeter store lokaler i Myrveien 2 i Askim er renovert for 10 millioner kroner. Resultatet er daglig leder Rune Kyrdalen svært stolt av. For da han startet i jobben for fire år siden, slet han med å finne fram i bygget.

– Nå er det langt enklere å manøvrere i lokalene, sier han. Og det er også i tråd med Deltagruppens nye visjon «Sammen finner vi veien videre».

Kyrdalen fortalte også at Deltagruppens omsetning har økt med 50 prosent i forhold til i fjor. Over 50 prosent av de rundt 300 brukerne er i jobb eller utdanning.

Bedriften har nylig kjøpt seg inn i utviklingsselskapet Kopano og blitt partner i det. Selskapet eies av 29 virksomheter i bransjen. Styreleder i Deltagruppen Ole-Anders Hallgren Bodal sier partnerskapet gir mange fordeler som blant annet samarbeid om å levere anbud.

– Det gir også arbeidsgiver og søkere tilgang til en felles portal hvor de døgnet rundt kan logge seg inn for å søke etter jobber eller medarbeidere over hele landet, forklarer Bodahl.

Kyrdalen legger til som et eksempel at en jobbsøker fra Bærum på den måten fikk jobben han ønsket i Molde.

Har fått tilbake troen

Samarbeidspartnere fra regionen og ordførerne fra de fire eierkommunene var til stede under feiringen av nyrenoverte lokaler og ny samarbeidspartner. Ordfører Saxe Frøshaug i Indre Østfold kommune innrømmet at han for et par år siden var urolig for Deltagruppens framtid. Nå er han beroliget.

– Bedriften vinner nye anbud og har bevist at den har livets rett, slo han fast og overrakte en blomst på vegne av Sp-ordførerne Theodor Bye i Marker, Karoline Fjeldstad fra Rakkestad og Anne-Grethe Larsen fra Skiptvet.

Foredrag om identitet

Karl-Fredrik Tangen, opprinnelig fra Askim, holdt et humoristisk foredrag om identitet for det han kalte den rare virksomheten i Hurrahølet.

– Identitet er noe vi får i samspill med andre. Det er et varemerke, i likhet med Coca-Cola. Derfor gjør det litt vondt når navn endres. Jeg skulle ønske universitetet på Ås fortsatt hadde hatt navnet Norges Lanbrukshøyskole, sa han og la til:

Identitet skal forklare bakover, utover og skal fortjenes framover. Derfor er Deltagruppen fortsatt i starten av sin identitetsprosess.

Etter disse ordene ble gjestene servert tapas. Kanskje ikke med identitet bakover. Men så avgjort framover.