I Lilleveien bofellesskap bor sju personer med utviklingshemming. Nylig er boligene restaurert utvendig for 4 millioner kroner.

– Dette har de betalt selv. Nå trenger de støtte til opparbeidelse av hagen slik at de kan drive med ulike aktiviteter, forklarer Runo Lilleaasen, styreleder i Lilleveien bofellesskap. Snart skal også boligene renoveres innvendig.

Søker stiftelse

Fagansvarlig Marthe Henriksen og avdelingsleder Hege Kasbo Fog har derfor søkt Aslaug og Odvar Holts stiftelse om midler til opparbeidelse av hagen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Etter at tak, vegger, vinduer og terrasser er totalrenovert, har det gått ut over planen. Den har mange, dype hull og spor – og trenger å bli fylt opp og opparbeidet slik at den blir rett og pen. Siden vi også har en beboer i rullestol, ønsker vi at plenen fylles opp til kanten av terrassen slik at det er enklere å trille ut på gressbakken. Beboerne tilbringer mye tid utendørs. Vi griller og spiser ofte ute. De er også glade i ulike spill på plenen, forteller Henriksen og Fog.

– Hvor mye penger har dere søkt om?

– Vi har ikke oppgitt noen sum i søknaden, men ønsker oss 100.000 kroner. For vi trenger også penger til flere spill, blant annet minigolf. I tillegg står flere busker og frukttrær på ønskelisten, sier de.

(Saken fortsetter under bildet)

Rydder og raker

Beboerne har vært med på dugnad utendørs og trives med det. De liker å rake og rydde. Odd Erik Lilleaasen liker frisbeegolf, ringspill og kubb. Ingvild Hansen mater fugler utendørs året rundt. Hun har også en papegøye inne, forteller hun.

Nå håper både beboere og ansatte på pengestøtte slik at de kan kose seg med alle sine uteaktiviteter i sommerhalvåret.

Dette er formålene

I vedtektene for Aslaug og Odvar Holts stiftelse for kulturelle og allmennyttige formål står det at denne ble opprettet på grunnlag av deres gjensidige testament av 23. februar 1983. I henhold til stiftelsesgrunnlaget kan inntil 90 prosent av stiftelsens inntekter årlig anvendes til kulturelle og allmennyttige formål innen Marker kommune, fortrinnsvis Ørje. Stiftelsens styre er formannskapet. Tildeling skjer i april/mai.

Ordfører Theodor Bye (Sp) sier alle søknader er velkomne. Disse skal behandles på vårparten.

– Da skal formannskapet ta stilling til disse, sier Bye.

Odvar Holt var i mange år kontorsjef i Marker. Hans søster Aslaug jobbet på trygdekontoret i kommunen.

Klar oppfordring fra Odd Erik: – Ikke kast søppel på bakken

Få leser avisene så nøye som Odd Erik (33) – dette irriterer ham aller mest å se