Beboer savnet etter boligbrann

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MARKER: Rett før klokken 14.00 mandag ettermiddag melder operasjonsleder ved politivakta i Østfold at nødetatene rykker ut til en brann i en bolig i Rødenes i Marker.

Ifølge Alarmsentral Brann Øst skal det dreie seg om en adresse i Kongsbakkveien. Både mannskap fra Eidsberg, Marker og Askim brannvesen er på stedet.

Brannvesenet er fremme i Rødenes og jobber med slokking.

Ifølge Hovedredningssentralen Sør-Norge har et SeaKing-helikopter også landet på stedet, men ifølge Smaalenenes Avis sin journalist på stedet skal dette ha tatt av igjen.

Fungerende skadestedsleder på stedet Kay Lund-Pettersen fra politiet opplyser om at man frykter at det befinner seg folk inne i huset, men dette ennå er uklart.

Røykdykkere er på vei inn i huset. Det skal være stor varme innvendig i huset, noe som gjør arbeidet for røykdykkerne vanskeligere.

Ifølge avisens journalist på stedet klokken 15.18 er huset nå fullstendig overtent.

Operasjonsleder i Østfold-politiet melder at det blåser mye på stedet og at huset brenner ned.

– Det har ikke lyktes politiet å komme i kontakt med en beboer i boligen, melder Østfold-politiet klokken 15.23.

Operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Tom Sandberg sier klokken 15.39 til avisen at gulvet mellom kjelleretasjen og 1. etasje i huset har kollapset.

– Det er alt for varmt til å søke etter den savnede mannen vi tror kan være inne, og det er høy sannsynlighet for at vi ikke får søkt gjennom huset før tidligst i morgen, da vi må vente på at temperaturen i huset skal synke, sier Sandberg.

Det skal også være brannmannskaper fra Töcksfors på stedet for å bistå.

Huset er nedbredt, melder politiet like før klokken 17 mandag.

Klokken 17.28 melder politiet at mannen ennå skal være savnet og at kona og barna skal være varslet.

Tirsdag morgen kan Østfold-politiet opplyse overfor avisen at krimstekniske og det lokale brannvesenet skal jobbe på stedet utover dagen.

– Det har vært vakthold på stedet i natt, og nå skal det jobbes på stedet for å se om de kan få ryddet noe av brente materiale for å se om de kan få noen svar. Om det kommer noen svar i dag eller ikke er umulig å si ennå, sier operasjonsleder ved Østfold politidistrikt.