Gå til sidens hovedinnhold

Bastø Fosen innstiller alle ferjer: – Det er for mye vind

Artikkelen er over 1 år gammel

Først var det tekniske problemer og så var det vind som skaper trøbbel for Bastø Fosen søndag. Klokken 10:05 ble alle ferjeavganger innstilt på ubestemt tid grunnet vanskelige værforhold.

Klokken 10:05 melder Lund at vinden er så sterk at de nå stanser alle avganger over fjorden inntil videre.

– Det er rett og slett for mye vind og det skal blåse opp ytterligere så alle avganger er innstilt inntil videre grunnet værforholdene. Situasjonen vurderes fortløpende, sier Lund. Han vet ikke hvor lenge alle ferjene vil være innstilt, men ber reisende om å følge med på Bastø Fosens egne hjemmesider på driftsmeldingene der.

Alle reisende bes velge alternativ rute gjennom Oslofjordtunnelen.

Tekniske problemer først

Det er ikke bare været som har skapt trøbbel for ferjesambandet søndag.

Vegtrafikksentral Øst meldte ved 09:40-tiden at Bastø Fosen hadde stengt ferjeesambandet Rv. 19 Moss-Horten midlertidig. Årsaken skulle være at det ikke var noen ledige fergeleier i Horten.

– Vi har åpnet sambandet igjen nå, men det må fremdeles påregnes forsinkelser på grunn av vind, sa administrerende direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund, til Moss Avis klokken 10:00.

Han forklarer at de fikk tekniske problemer med en av ferjene søndag morgen

– Det gjorde at den lå og sperret så de andre ferjene ikke kunne legge til. Dermed gikk et par avganger ut, men vi har åpnet sambandet igjen nå, sa Lund til Moss Avis.

Fem minutter ringte han tilbake for å melde at sambandet var stengt igjen. Grunnet den sterke vinden.

Vi oppdaterer saken.


Kommentarer til denne saken