Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagegigant vil bygge ny og større barnehage

Artikkelen er over 6 år gammel

Det private selskapet Læringsverkstedet har tatt over Knapstad barnehage. Nå planlegger de å utvide og bygge nytt.

HOBØL: Tidligere styrer Jørn Thomas Gaaseby trakk seg ut av barnehagen tidligere i år, og for et par måneder siden overtok Læringsverkstedet som eier.

Nå har selskapet, som eier 100 barnehager i Norge, planer om å bygge ut.

De ber om å få kjøpt et tilleggsareal på 600 kvadratmeter fra naboeiendommen tilhørende Knapstad bo- og behandlingssenter. Rådmannen har anbefalt politikerne å si ja til oppkjøpet.


Leder for barnehagedrift i Læringsverkstedet, Trude Sydtangen, forteller til Smaalenenes Avis at det ennå er tidlig i planleggingsarbeidet.

– Vi er på dialogstadiet nå, og har ikke en framdriftsplan på plass ennå. Men med tanke på hvordan Hobøl vokser vil vi gjerne være med på å løse kommunens behov for flere barnehageplasser, sier Sydtangen.

Også forrige eier så et stort behov for å renovere Knapstad barnehage, og planla for noen år siden å rive og bygge nytt. Prosjektet strandet imidlertid i 2014. Nå vurderer Læringsverkstedet det samme.

– Det er nok mer aktuelt å rive enn å pusse opp eksisterende bygg. Men det er mye som må avklares først. Det er for tidlig å si mer nå, sier Sydtangen.

Kommentarer til denne saken