Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagen skulle lage eplesaft, men treet var helt ribbet: – De tenker bare på seg selv

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag morgen ble barna i Nordre Øyen barnehage på Tomter lange i masken. I løpet av natten hadde noen stjålet alle eplene deres.

HOBØL: Sammen med kokken i barnehagen skulle barna lage eplesaft, juice, syltetøy og kake. Men da de kom til barnehagen onsdag morgen, hadde noen vært på epleslang. Treet var ribbet og rundt to kilo epler var borte.

– Dårlig gjort. De tenker bare på seg selv, sier Julie Helene Larsen (4).

La ut på Facebook

Styrer Katja Pauliina Myllyoja la historien ut på Facebook: " Dette fine epletreet i Nordre Øyen barnehage hadde mange fine epler som barna skulle lage eplesaft av. Vi har fulgt blomstringen og veksten på treet i løpet av våren og sommeren og gledet oss til å plukke eplene på fredag. I dag er det tomt, og det er ikke barna hos oss som har plukket eplene. Så trist for barna, og kokken vår...hun har en stor røyksky av irritasjon over hodet sitt akkurat nå."

Les også: Til tross for tørken kan Marius høste 20 tonn epler - om to år blir det tredobling

Stor respons

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Mange hageeiere på Tomter har tilbudt barnehagen å komme til dem for å plukke epler. Og det skal de gjøre. Fredag morgen vandrer barn og ansatte i barnehagen ut for på epletur. Nå blir det likevel sylting og safting i barnehagen.

En takknemlig styrer skriver på Facebook: "Hendelsen gir oss en god mulighet til å reflektere sammen om det med å ha omtanke for andre. Når du sår noe godt, så får du gjerne mer godt tilbake og kanskje fra helt uventet hold. De som plukket eplene, fikk i seg noe godt og sunt. "

Les også: Håper på god bærsesong: – La bærene henge i dagene som kommer

Kommentarer til denne saken