Barnehage vant 10.000 kroner: – Nå kan vi kjøpe mye godteri

Jan Erik Lysaker fra IØR deler er i Båstad barnehage for å dele ut kapser og 10.000 kroner som barnehagen har vunnet i melkekartonglotteri.

Jan Erik Lysaker fra IØR deler er i Båstad barnehage for å dele ut kapser og 10.000 kroner som barnehagen har vunnet i melkekartonglotteri. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jubelen var stor da Båstad barnehage vant 10.000 kroner. Men de vet ikke helt hva de skal bruke pengene på.

DEL

TRØGSTAD: – Det er fint at vi vant, for nå kan vi kjøpe mye godteri, smiler Sara Kristin Solbakken (5).

Hun og de andre barna i Båstad barnehage vant denne uken en premie på 10.000 kroner fra Grønt Punkt Norge i Returkartonglotteriet. Premien fikk de etter å ha skrevet adressen til barnehagen på melkekartongene de brettet og resirkulerte. Jan Erik Lysaker fra Indre Østfold Renovasjon (IØR) kom innom barnehagen med det gode budskapet og IØR-kapser alle barna. Kapsene vekket størst begeistring blant 5- og 6-åringene på avdelingen Søpler.

– Det er veldig hyggelig for meg å få dele ut denne prisen. Det er jeg som kjører servicebilen som plukker opp avfall fra barnehagen og det er alltid så rent og pent her. Dette er en verdig vinner, smiler Jan Erik Lysaker.

Stor stas

Virksomhetslederen i Båstad barnehage synes det er stor stas å motta pengepremien.

– Jeg skal ikke ha noe av æren for dette. Det er de som jobber på avdelingene og barna som fortjener den. Det er de som bretter kartongene, forklarer Anne Hammeren Skofsrud, virksomhetsleder i Båstad barnehage.

– Det er et flott initiativ som motiverer barna til å sortere søppel tidlig i livet, legger hun til.

– Har dere bestemt dere for hva dere skal bruke pengene på?

– Nei, så langt har vi ikke tenkt, innrømmer virksomhetslederen.

– Dere kunne kanskje kjøpt is til barna til sommeren, forslår Jan Erik Lysaker fra IØR med et smil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Søpler-avdelingen i Båstad barnehage feirer at de har vunnet 10.000 kroner i melkekartonglotteriet. Fremste rekke fra venstre: Marlene Weydahl (5), Vega Stokkeland (5), Iver Westgaard (5), Emma Martha-Carolin Myhrer (5). Rekken i midten fra venstre: Sara Kristin Solbakken (5), Aleksander Kleven-Felloni (5) og Eira Louise Einan Mortensen (6). Og de vokse på bakerste rekke fra venstre: Anne Hammeren Skofsrud virksomhetsleder i Båstad barnehage, Britt Karin Nes Axelsen assistent i Båstad barnehage og Madeleine Joten pedagogisk leder på Søpler-avdelingen i Båstad barnehage (barn 5 til 6 år).

Søpler-avdelingen i Båstad barnehage feirer at de har vunnet 10.000 kroner i melkekartonglotteriet. Fremste rekke fra venstre: Marlene Weydahl (5), Vega Stokkeland (5), Iver Westgaard (5), Emma Martha-Carolin Myhrer (5). Rekken i midten fra venstre: Sara Kristin Solbakken (5), Aleksander Kleven-Felloni (5) og Eira Louise Einan Mortensen (6). Og de vokse på bakerste rekke fra venstre: Anne Hammeren Skofsrud virksomhetsleder i Båstad barnehage, Britt Karin Nes Axelsen assistent i Båstad barnehage og Madeleine Joten pedagogisk leder på Søpler-avdelingen i Båstad barnehage (barn 5 til 6 år). Foto:

Deler ut 1,6 millioner i året

Grønt Punkt Norge deler ut 120 priser på 10.000 kroner i året og fire priser på 100.000 kroner i Returkartonglotteriet.

– Vi ser at det er mange foreninger, barnehager og skoler som skriver adresse på kartongene sine. Så det er en overvekt av dem blant vinnerne. Men hvem som helst kan vinne, vi ser for eksempel at noen skriver adressen til andre de ønsker skal vinne, sier kommunikasjonssjef i Grønt Punkt Norge, Kari-Lill Ljøstad.

Det holder å skrive på en enkelt kartong for å vinne 10.000 kroner, men for å kvalifisere til å vinne 100.000 kroner må man stappe flere melkekartonger i en. Ordningen har vart siden slutten av 90-tallet.

Artikkeltags