«Vi trenger en oppvoksende generasjon som har god økonomisk bevissthet om egen økonomi»

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det kommer forslag om å sette privatøkonomi på timeplanen i ungdomsskoletrinnet. Dette som en følge av at vi ser stadig yngre personer havne i gjeldsproblemer. Derfor er det all grunn til å håpe at forslaget realiseres så raskt som mulig.

En større økonomisk bevissthet hos befolkningen vil også påvirke næringslivet og banknæringen spesielt. Opp gjennom årene har bankene opparbeidet seg en solid lojalitet i lokalsamfunnene. Særlig de mindre. Men også i nyere tid ser vi at disse har et solid fotfeste. Et eksempel på det er Eidsberg Sparebank som nå styrker sin posisjon og får nye kunder i Sarpsborg.

De store bankene har gjentatte ganger fått kritikk og det gir utslag. Som følge av finans-krisen og salg av strukturerte spareprodukter skjedde det en opprydding i banknæringen før 2010. Nå har media rullet opp flere negative nyheter om en bransje som bistår de rike med å skjule penger i skatteparadis. Ut av det ser vi målinger som viser at blant andre DNB sliter med tilliten ute i markedet. 

Men her skal også de mindre passe seg for ikke å gå i den samme fella. Vi har sett eksempler på at det selges komplekse spareprodukter som de ansatte i bankene enten ikke har skjønt ,eller burde vite at ikke er til kundenes beste.

Vi trenger en oppvoksende generasjon som har god økonomisk bevissthet når det gjelder egen økonomi og samtidig har kunnskapen som skal til for å vurdere de tjenester som tilbys og ut fra det velge det beste.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags