Stor svindelsak: 45.000 nordmenn må sperre bankkortet

Oslo  20151029.
Illustrasjonsbilder til netthandel av matvarer. Kolonial.no sin nettside.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo 20151029. Illustrasjonsbilder til netthandel av matvarer. Kolonial.no sin nettside. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Det er snakk om millionbeløp.

DEL

(Nord24) Kortselskapene ber 45.000 nordmenn om å sperre bankkortene sine etter bruk i en utenlandsk nettbutikk. Anbefalingen kommer etter at en større svindelsak brer om seg.

– Det er snakk om svindel for millionbeløp, så det er en svært omfattende sak, sier kommunikasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets til NRK.

Selskapet er leverandør av digitale betalingstjenester i Norden og har gjort en større analysejobb de siste dagene etter at det i forrige uke ble kjent at flere nordmenn kan være utsatt for svindel.

Kortene som har fått sperreanbefaling, er brukt i samme utenlandske nettbutikk. Nets ønsker ikke å oppgi hvilken nettbutikk det gjelder.

– Det har vi ikke lov til, for det er ikke vår rolle å undersøke hva som kan ha skjedd. I slike tilfeller må vi bare orientere de internasjonale kortselskapene, slik at de kan foreta nødvendige undersøkelser i saken, sier Tjore.

Flesteparten av kortene som Nets nå anbefaler sperret, er ikke blitt misbrukt, men anbefalingen er et preventivt tiltak.

Artikkeltags