Gå til sidens hovedinnhold

Nordea kjøper Gjensidige Bank for 5,5 milliarder kroner

Artikkelen er over 2 år gammel

Nordea har inngått en avtale med Gjensidige Forsikring ASA om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank ASA. Avtalen omfatter også et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid med Gjensidige i Norge, skriver selskapene i en pressemelding.

Gjensidige Bank er en av Norges ledende nettbaserte banker. Banken tilbyr privatkunder en rekke digitale banktjenester, boliglån, billån, usikrede lån og spare- og investeringstjenester på nett og gjennom et nettverk av solide samarbeidspartnere.

Nordea kjøper Gjensidige Bank for en estimert sum av 5,5 milliarder kroner, eller 578 millioner euro, som vil justeres for egenkapitalen Gjensidige Bank genererer frem til overføringen er sluttført.

Oppkjøpet, som krever godkjenninger fra myndigheter og andre tilsyn, forventes å bli sluttført i første kvartal av 2019.

– Dette er et stort skritt for oss og støtter opp under strategien vår og ambisjonene våre om å vokse i det viktige norske markedet. Som Nordens største bank er det naturlig for oss å slå oss sammen med det ledende forsikringsselskapet i Norge. Denne avtalen innebærer at mange flere nordmenn vil få en relasjon til Nordea, og vi skal betjene dem på best mulig måte, sier Snorre Storset, administrerende direktør i Nordea Norge i en pressemelding.

Også den administrerende direktøren i Gjensidige er fornøyd med oppkjøpet.

– Vi er overbevist om den strategiske verdien i å kunne tilby både forsikrings- og finansieringsprodukter til kundene våre i Norge. Samarbeidet vårt med Nordea vil gi Gjensidige muligheten til å tilby et bredere utvalg av finansieringsprodukter til både private og kommersielle kunder. Vi er veldig fornøyd med avtalen og gleder oss til et tett samarbeid med Nordea fremover, sier Helge Leiro Baastad, administrerende direktør i Gjensidige.  

Kommentarer til denne saken