Den franskfødte vallaken var ute av taktene fra start, men Austevoll fikk hesten på rett spor. Etter en drøy halvrunde var ekvipasjen i tet. Holdt siden et jevnt og bra tempo. Ingen kunne true i sluttfasen. Kilometertiden ble 1.16,9 på 2640 meter:

– Han hoppet og spratt litt rundt i volta, men han fant beina og det gikk greit. Jeg satset fram og regnet med å få overta. Det ble lett og kontrollert, og hesten bak fikk også sjansen siden han slapp. Eldorado Gracieux har et godt hode og han har også styrke og god teknikk, roste Austevoll etter seieren i V75-7. Favoritten berget også de fire gjenværende V75-bongene som dermed kunne innkassere drøye 1,4 millioner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Største overraskelsen

Den største overraskelsen blant vinnerne var Ramstad Kristian i V75-4, som også var Kaare Krosbys minneløp. Magnus Teien Gundersen klarte faktisk å få hesten tidlig fram i andre par utvendig fra dobbelt tillegg. Satte inn angrepet ut mot oppløpet og avgjorde sikkert. Tiden ble 1.29,4 på 2180 meter.

Tidligere på kvelden hadde også Magnus sin far, Geir Vegard, kjørt inn til seier med Valle Mattis i Thor Østbys minneløp i V75-1. Fra førstespor på strek ble det tet fra start til mål. Vinnertiden ble fine 1.23,9 på 1640 meter:

– Dette var hans løp. Vi fikk en kjempegod start, og løpet var nesten avgjort da. Han er ikke lett å komme forbi. Tok seg en pause i siste sving, men stakk lett unna til slutt. Det er stort å bare få kjøre slike hester i et sånt løp. En voldsom pokal i førstepremie, for det vet jeg fra jeg vant med Åsajerven for noen år siden, sa Gundersen senior.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lokale i toppen

Av lokale prestasjoner må vi nevne tredjeplassen til Primero Greentown/Per Oleg Midtfjeld i V75-2. Höwings Venus avsluttet meget bra til tredje for Cato Antonsen i V75-6. Var blant de siste ut mot oppløpet. Tredjeplass ble det også til Ole Johan Østre med Frick i Haneborg-løpet.

Championer for 2019 ble disse: Eirik Høitomt (kusker), Magnus Teien Gundersen (stallansatte), Frode Mjølnerød (amatører), Kristine Kvasnes (montéryttere) og Anneli Weberg (ponnier).