UDI med tilsyn på lokalt mottak – fant ingenting å sette fingeren på

150 PLASSER: Hobøl statlige mottak har plass til 150, 20 av disse er tilrettelagte plasser for asylsøkere med spesielle behov.

150 PLASSER: Hobøl statlige mottak har plass til 150, 20 av disse er tilrettelagte plasser for asylsøkere med spesielle behov. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Utlendingsdirektoratet har kontrollert den tilrettelagte avdelingen på Hobøl statlige mottak.

DEL

HOBØL: To utsendte fra UDIs regionkontor Indre Østland gjennomførte et tilsyn med mottaket i november og desember på tampen av 2017.

Kontrollen så nærmere på organisatoriske, administrative og økonomiske forhold, sikkerhet og trygghet, krav til forebygging og håndtering av overgrep og såkalt grenseoverskridende atferd mot barn og unge på slike mottak, samt krav til oppfølging av beboerne.

LES OGSÅ: Regjeringen vil samle alle asylsøkere i Østfold

I tilsynet så UDI nærmere på årsplan, budsjett og regnskap, årsrapport og andre dokumenter, i tillegg til møter med ansatte og en beboer.

Konklusjonen var at det ikke er funnet noen avvik på de kontrollerte områdene.

Ifølge rapporten er tilbakemeldingen fra politiet at mottaket samarbeider godt med ordensmakten i alle saker. Tilbakemeldingen fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) er at mottaket gjør et godt kartleggingsarbeid.

Hobøl statlige mottak har til sammen 150 plasser. 100 av dem er faste, ordinære plasser. I tillegg er det 30 stykkprisplasser på ordinær avdeling og 30 faste plasser på tilrettelagt avdeling. Mottaket har vært i drift siden 2012. Kontrakten med UDI løper til 16. februar 2019.

LES OGSÅ: Mottaket hadde et spesielt ønske til jul – er helt overveldet av responsen fra folk

Artikkeltags