Askimporten er ikke eneste tunnel med grønn glede gjemt i gangene

DEL

Bregnevekst på veggene inne i en rømmingsvei, er det mulig, var spørsmålet veivokterne stilte seg etter nylig å ha åpnet dører i fjellanlegget inne i Askimporten.

Det er inne i rømmingsveiene mellom tunnelløpene at det stedvis er grønt og trivelig. De personene Smaalenenes Avis snakket med hadde aldri hørt om noe lignende før, men etter at vi publiserte vår sak, er det kommet flere reaksjoner.

Glenn Kværner skriver følgende:

– Er ikke akkurat uvanlig som det blir sagt her i reportasjen, ta hvem som helst tverrslag i en oslotunnel så finner du de der også, så dette er helt normalt"

Tommy Knudsen – tidligere ansatt i Bane Nor – kan supplere:

– Slike bregner som er i Askimporten tunnel, er det også i en rømningsvei fra Nationaltheatret stasjon.

Og biolog Astrid Skrindo – som sendte en forespørsel rundt innad i veivesenet har fått svar

– De fleste av de eldre tunnelene våre har bregner og mose. Spesielt i tverrganger mellom tunnelløp, og da er det vel bare de som jobber med sikkerhet som ser det. Nøsttvedttunnelen, Eidetunnelen, Askimporten og Vålerengtunnelen har bregner. Espatunnelen har grønn vekst i rømningsgaten, uvisst av hvilken type, heter det i en rapport hun har fått.

– Entreprenørene synes bregnene er flotte og lar de stå. Mose blir sett på som en indikasjon på at det er for fuktig, heter det videre.

Men fortsatt er bregneveksten en godt bevart hemmelighet for de fleste av oss.

Veivokterne har gjort et underlig grønt funn inne i Askimporten: – Morsomt, sier biolog

Artikkeltags