Gå til sidens hovedinnhold

Askiming vant gjev kinopris: – Jeg har vært med på å drive 40 kinoer

Artikkelen er over 1 år gammel

Askimingen Ivar Halstvedt ble nylig tildelt hedersprisen Sølvspolen fra Norske Kinosjefers Forbund.

– Jeg har jobbet i kinobransjen siden slutten av 80-tallet og det er stort å få den prisen. Gjennom karrieren min har jeg har vært med å drive 40 kinoer i Norge og over 100 kinoer i Norden, forklarer Halstvedt.

Han har etablert og jobbet for flere kinoselskaper og var toppleder i SF Kino ble kjøpt av Odeon i 2017, hvor han var toppleder i Norge frem til i fjor sommer. Kinomagasinet skriver at Halstvedt har vært med på å etablere kinoer i Norden, Baltikum og Saudi-Arabia. I fjor gikk han av som Odeon-sjef og startet som seniorrådgiver hos Kulturmeglerne. Der har han blant annet jobbet med kinobransjen og i den siste tiden også bidratt til å forberede gjenåpning av kinoene etter korona-utbruddet.

– Norge var tidlig ute og de første kinoene åpnet 7. mai. Før kinoene ble gjenåpnet gjennomførte kinobransjen en undersøkelse blant nordmenn der 87 prosent svarte at det var kinoene de savnet mest blant tilbudene som var stengt. Kinomediet er 125 år gammelt og står sterkt blant nordmenn, påpeker Halstvedt.

Hele filmindustrien stoppet opp da korona-viruset spredte seg og mange premieredatoer er flyttet på. Det gjør også at noen filmer kommer tidligere enn ventet.

– Fordi enkelte filmer er flyttet bakover til høsten og til neste år, har andre filmer sett sitt snitt til å flytte premieredatoen fremover. Blant annet er det to norske filmer som skulle hatt premiere i høst som kommer ut nå i sommer, smiler Halstvedt.

Kommentarer til denne saken