Pål Oraug (39) fikk påvist hjernesvulst - det førte til at 250 mennesker ville gjøre noe til inntekt for sykdommen han lider av

Tone Oraug (38) var primus motor for turmarsjen til inntekt for forskning på hjernesvultst. Broren Pål Oraug (39) fikk påvist sykdommen i mars.

Tone Oraug (38) var primus motor for turmarsjen til inntekt for forskning på hjernesvultst. Broren Pål Oraug (39) fikk påvist sykdommen i mars. Foto:

Etter operasjoner og pågående strålebehandling er formen oppadgående for Pål Oraug (39). Søndag tok søsteren initiativ til en turmarsj til inntekt for forskning på sykdommen.

DEL

ASKIM: Via Facebook og venner inviterte Tone Oraug (38) til en 7,5 kilometer lang turmarsj på Oraugrunden. Deltakerne kunne gå eller løpe. Oppmøtet var på Askim videregående skole midt på dagen søndag. Ved å betale 50 kroner i startkontingent – og også mulighet til å kjøpe mat og drikke på stedet – støttet deltakerne en god sak.

250 møtte opp

På plassen utenfor skolen stimlet folk sammen. De sto klare med barnevogner, joggesko og annet turtøy. Startlistene viste hele 250 betalende deltakere.

(Saken fortsetter under bildet)

Plassen utenfor Askim videregående skole vrimlet av folk som ville gå støttemarsj.

Plassen utenfor Askim videregående skole vrimlet av folk som ville gå støttemarsj. Foto:

– Helt fantastisk, sa Tone Oraug. Hun sier inntektene i sin helhet går til hjernesvulstforeningen, øremerket forskning. Initiativet var en støtteerklæring og oppmerksomhet til broren som fyller 40 år om en uke.

(Saken fortsetter under bildet)

Tone Oraug var svært glad for det store oppmøtet.

Tone Oraug var svært glad for det store oppmøtet. Foto:

– Ikke synd på meg

I mars fikk hennes bror Pål Oraug påvist hjernesvulst. Han har hatt flere operasjoner og går nå på strålebehandling.

– Formen er oppadgående. Jeg føler meg bra. Det er ikke synd på meg, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Pål Oraug og søsteren Tone Oraug (bak) ønsket alle deltakerne velkommen til støttemarsjen.

Pål Oraug og søsteren Tone Oraug (bak) ønsket alle deltakerne velkommen til støttemarsjen. Foto:

– Hva tenker du om at 250 personer møtte opp for å gå og løpe Oraugrunden til inntekt for forskning på sykdommen du har?

– Det er flott og ikke minst rørende. For det finnes så mange varianter av denne sykdommen. Dessuten er det svært viktig for meg at folk vil mosjonere og holde seg i form, sier han.

Mona Hansen (f.v.) og Camilla Haugslien med sønnen Henrik Kristiansen Haugslien, er nære venninner av Tone Oraug. De hjalp til med å registrere mottaker, ta imot startkontingent og selge kaker og drikkevarer.

Mona Hansen (f.v.) og Camilla Haugslien med sønnen Henrik Kristiansen Haugslien, er nære venninner av Tone Oraug. De hjalp til med å registrere mottaker, ta imot startkontingent og selge kaker og drikkevarer. Foto:

Les også: Skofteruds Minneløp satt opp på samme dato som annet løp: – Uheldig med stevnekollisjon

Artikkeltags