Fylkespolitiker Olav Moe (KrF) reagerer sterkt på artikkel i Smaalenenes Avis

STUSSER: Olav Moe liker ikke at Smaalenenes Avis slår fast at det kun er ansatte på fylkeshuiset i Sarpsborg som er tiltenkt belønning for å droppe bil til og fra jobb.

STUSSER: Olav Moe liker ikke at Smaalenenes Avis slår fast at det kun er ansatte på fylkeshuiset i Sarpsborg som er tiltenkt belønning for å droppe bil til og fra jobb. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SARPSBORG: «2.800 personer jobber i Østfold fylkeskommune – 280 av dem får påspandert elsykkel av arbeidsgiveren» er tittelen på en artikkel som vår avis har lagt ut på nett mandag kveld. Bakgrunnen er et vedtak i syv punkter som fylkespolitikerne fattet forrige uke.

Artikkelen leser du her: 2.800 personer jobber for fylkeskommunen – 280 av dem får påspandert elsykkel av arbeidsgiveren

– Dette blir en helt feil vinkling, sier Olav Moe (KrF), leder for den fylkeskommunale samferdselskomiteen.

Han understreker at vedtaket i sine syv punkter er en bestilling til rådmannen om å se på gulrøtter til de ansatte for å få ned bilbruken.

– Dette gjelder ikke bare ansatte ved fylkeshuset i Sarpsborg, men også de andre virksomhetene, som videregående skoler og tannklinikker, sier han.

– Fem av de syv punktene i vedtaket tar for seg ansatte ved fylkeshuset?

– Ja, fylkeshuset er det eneste arbeidsstedet i fylkeskommunen som også har parkeringsavgift. Vi har vært forsøkskaniner, og nå ser vi på virkemidler for også å belønne ansatte som bidrar til mindre bilbruk, sier han.

Moe legger til at det kan bli innført betalt parkering og samtidig gulrøtter samtidig ved de andre arbeidsstedene. Som de videregående skolene.

– Men samtidig er jeg dønn ærlig på at det kan være ulike tiltak for de ulike stedene, avhengig av hvor de ligger.

For uten sponsing av elsykkel, har politikerne kastet fram forslag om billigere bussbilletter for fylkeskommunalt ansatte, premiering for å kjøre sammen til jobb, samt mulighet for å regne tiden på sykkel til og fra jobb som en del av arbeidstiden.

– Når får de ansatte ved Askim og Mysen videregående skoler tilbud om å få sponset elsykkel?

– Det vet jeg ikke. Vi har bedt om å få ulike tiltak utredet. Det er derfor vi har en fylkesadministrasjon. For å utrede ting.

– Er det regnet på hva alle disse gulrøttene vil koste?

– Det er også noe som skal utredres, sier Moe.

– Betyr dette at det innføres parkeringsavgift ved Askim og Mysen videregående skoler?

– Det vet jeg heller ikke.

Les vedtaket – døm selv

BARE FYLKESHUSE? Olav Moe (KrF) avviser at dette vedtaket kan oppfattes som at fylkespolitikerne kun er opptatt av å belønne ansatte som dropper bilen til og fra fylkeshuset, og at det tydelig framkommer at vedtaket også inkluderer ansatte ved alle videregående skoler og tannklinikker i Østfold.

BARE FYLKESHUSE? Olav Moe (KrF) avviser at dette vedtaket kan oppfattes som at fylkespolitikerne kun er opptatt av å belønne ansatte som dropper bilen til og fra fylkeshuset, og at det tydelig framkommer at vedtaket også inkluderer ansatte ved alle videregående skoler og tannklinikker i Østfold.

Artikkeltags