Fant bil opp-ned like ved skiløypa

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis du har lurt på hvorfor det ligger en bil opp ned i Kolstadveien i Askim er du ikke den eneste, men brannvesenet sier det ikke har skjedd en ulykke her.

DEL

ASKIM: Bjørnar Grønbech og flere andre skiløpere reagerte da de lørdag ettermiddag så en bil liggende nedenfor brua nedi dumpa, der Solbergfosslinna krysser veien.

Bilen har tydelige skader i taket, og ligger inntil et tre.

Operasjonssentralen i Follo-politiet hadde ikke hørt om bilen da avisa tok kontakt, men det hadde brannvesenet. Det er nemlig de som står bak.

– Vi har hatt et grunnkurs for 20 brannmenn fra hele regionen siden i høst. Denne uka har deltakeren øvd på å løse ulike scenarioer i praksis ved hjelp av teorien de har lært fram til nå. De startet med enkle øvelser, men fredag ettermiddag fikk de en vanskeligere utfordring, sier branninstruktør i beredskapsavdelingen i Indre Østfold brann og redning, Geir Sjursen.

Da skulle deltakerne vise hva de ville gjort dersom de kom til en ulykke. Ved siden av dem sto instruktører som holdte oppsyn.

– Deltakerne er svært dyktige og greide seg bra. Når de nå er ferdige med grunnkurset kan de være med på vakt, sier Sjursen.

Han sier bilen blir fjernet mandag morgen av bilbergere.

– Så det er folk som har lurt på hvorfor en bil ligger i veikanten? spør Sjursen.

– Ja, svarer journalisten.

– Vi meldte om at vi skulle ha øvelse på våre nettsider, men da er det sikkert noen som ikke har fått med seg informasjonen, sier han med et smil.

LES OGSÅ: Brannvesenet øver i Askim: – Kan bli en del røyk i området

LES OGSÅ: Brannvesenet kom først til ulykkesstedet: – Det gjorde inntrykk

Artikkeltags