Møt myndig dame på Askim stasjon

Rørt mottaker: Ordfører Thor Hals (H) var rørt da han takket for den flotte statuen av Klara Skoglund - Østfolds første kvinnelige stortingsrepresentant.

Rørt mottaker: Ordfører Thor Hals (H) var rørt da han takket for den flotte statuen av Klara Skoglund - Østfolds første kvinnelige stortingsrepresentant. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Hun var Østfolds første kvinnelige stortingsrepresentant. Hvis du tar toget fra Askim, møter du henne hver eneste dag.

DEL

Klara Skoglund ble født i Oslo, men bodde i Askim i mange år. Hun døde der 8. mai 1978. I går avduket togpendler Arnhild Knutsen en bronsestatue av den myndige, men godhjertede damen som representerte Arbeiderpartiet på Stortinget fra 1945 til 1957.

Det er Sparebank 1 i Askim, ved banksjef Ståle Frøshaug og styreleder Tormod Melnæs, som er giver av statuen til Askim kommune. Billedkunstner Birthe Løveid har lagd en statue som viser en kvinne som er rundt 60 år gammel. Hun har solide sko, fornuftig kåpe med militært innslag, koffert, håndveske og leser sakspapirer.

- Jeg har hørt at hun ikke brukte hatt. Men da hun var stortingsrepresentant, er jeg sikker på at hun brukte det, sa Løveid under seremonien på stasjonen fredag ettermiddag.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags