Nysgjerrig på ensomme hus – tar ungdom i barnevernet inn i atelieret

Ann-Cathrin Torp (f.v.) og Lene Torp åpner lørdag utstilling i Galleri Graff. De to søstrene har ulike uttrykksformer innen kunsten.

Ann-Cathrin Torp (f.v.) og Lene Torp åpner lørdag utstilling i Galleri Graff. De to søstrene har ulike uttrykksformer innen kunsten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

To søstre åpner utstilling i Galleri Graff. Innehaverne håper det drar mye folk til gågata i Askim

DEL

ASKIM: Innehaverne av Galleri Graff, Iren Lilleng Graff og Ingrid Fredstad, håper på mange interesserte når kunstnersøstrene Ann-Cathrin Torp og Lene Torp åpner utstilling i deres lokaler i dag lørdag.

– Vi ønsker alle velkommen til åpning med vin og servering, sier de.

De to kunstnerne som stiller ut, er søstre. Ann-Cathrin Torp (55) har arbeidet som grafisk designer. De siste 15 årene har hun imidlertid fordypet seg i teknikker og uttrykk på lerret.

– Fortell om kunsten din.

– På noen av mine bilder er det ensomme hus. Uansett hvor jeg har vært i verden, finnes det steder med ensomme hus. Alltid tenker jeg på historien bak husene, sier hun.

– Du har ikke navn på bildene dine.

– Jeg liker å leke meg med farger og lys og lager mange bilder med abstrakt natur. Der noen ser fjell, kan andre se hav. Hvis jeg setter navn på et bilde, fratar jeg på en måte andre muligheten til å tolke det slik de vil, forklarer Ann-Cathrin Lunde som har alterlier i Son.

Les også: I bildene til Ari Behn skjuler det seg hemmelige budskap

Søsteren Lene Torp (51) har stilt ut sine keramikkarbeider i Galleri Graff flere ganger. Men det er en del år siden. Jobben i barnevernet har tatt mye tid. Så tok hun grunnutdanning i keramikk på kunst- og designskolen i Oslo. Hun har alltid vært fasinert av leire, men startet arbeidet med materialet først i voksen alder.

– Du lager store fat og vaser. Bør disse brukes til frukt og blomster?

– Jeg liker egentlig ikke at folk dekker disse til. De skal jo synes godt og være nok i seg selv, sier hun.

Lene Torp bruker kunsten som terapi – både for seg selv, men også for barn, unge og voksne.

– Fortell hvordan.

– Jeg brenner for ungdom jeg er i kontakt med gjennom jobben i barnevernet. De kan være med i mitt verksted og utfolde sin kreativitet og oppleve mestring, forteller hun.

Du kan se og kjøpe søstrene Torps kunst i Galleri Graff i gågata fram til 3. april.

Keramikk og bilder

Keramikk og bilder Foto:

Les også: Trolsk vinter, lys sommer, ansikter og natur kan gi deg gaveideer til jul

Artikkeltags