ASKIM: Jon Ultvedt synger gjerne for både små og store forsamlinger, denne gangen var det i underkant av 20 personer som møtte opp.

– Dette var en spennende konsert! Jeg visste ikke om det kom til å komme mange, eller ingen i det hele tatt, men jeg liker konseptet godt, forteller Ultvedt.

Intim konsert

Det ble en intim konsert, og Jon Ultvedt sang med god innlevelse gjennom konserten.

– Jeg ville ha en intim stemning, det er en side ved musikken og meg selv jeg gjerne bruker. Det er noe med det å snakke og synge om livet på godt og vondt, sier Jon Ultvedt.

Han legger til at det ikke er noe problem at ikke flere kom.

Her i Indre Østfold er han kjent fra Filadelfia kirken på Mysen, så vell som huskonserter hjemme i sin egen stue.

– Jeg ville gjerne prøve en konsert helt alene, uten band, og det syns jeg er lettere hos noen andre, enn hjemme i min egen stue. Jeg føler at jeg fikk vært gjennom mange deler av livet, både de vonde sidene man ofte føler seg alene om, men også de gode sidene med mye glede, forteller han.

Ultvedt syns Prestegården var et veldig greit lokale for konsert, og han ble fort trygg på publikum.

– Jeg er avhengig av å selv kunne komme i den gode stemningen og la sårheten i stemme slippe til, og det følte jeg at jeg fikk her, fastslår Jon Ultvedt.

Fantastisk

– Det var en veldig fin konsert og Prestegården gjør seg godt som et lokale for musikk og kultur. Det ble en annen opplevelse enn ved å sitte i en konsertsal hvor alle sitter på rekke og rad, forteller Aase Marit Tofteberg.

Hun kom sammen med Nils Karlstad og Herdis Øyehaug Karlstad, som først hørte Jon Ultvedt under en konsert på nyttårsaften.

– Han er en fantastisk pianist og sanger. Vi hørte han for første gang på nyttårsaften, og det var sånn vi ble oppmerksomme på at han kom hit i dag, og da måtte jo vi også komme, sier Herdis.