Folkeparken skal fylles med lys og levende engler

VIL HJELPE: I år har det ikke vært vanskelig å få frivillige til å stille opp på Hjertefred. (f.v) Morten Hødal, Hilde Stadaas, Anne Iversen, Iren Graff Lilleng, Heli Seeberg og Susan Bos ville gjerne bidra.

VIL HJELPE: I år har det ikke vært vanskelig å få frivillige til å stille opp på Hjertefred. (f.v) Morten Hødal, Hilde Stadaas, Anne Iversen, Iren Graff Lilleng, Heli Seeberg og Susan Bos ville gjerne bidra. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ASKIM: For tredje året på rad inviterer primus motor Heli Seeberg og leder Morten Hødal for Folkeparkens venner til en magisk Hjertefred-kveld 5. november. Levende lys, engler og rolig musikk skal legge til rette for en ro der man kan minnes de som ikke lenger er med oss.

– Det er folk i alle aldri som kommer. Noen står sammen og noen står alene. Poenget med Hjertefred er å minnes de døde med å se gleden i minnene man har, forteller Heli Seeberg.

LES OGSÅ: Snart fylles Folkeparken med levende lys og kjærlighet

Mange vil hjelpe

Denne gangen har de også fått med seg artistene Trygve Skaug og Trine Rein. Dette blir en rolig konsert, uten klapping. Wenche Hansen skal holde hovedtalen, og Therese Bøhn skal lese dikt mens Jarle Gudmundsen akkompagnerer henne.

– Vi merker at arrangementet har fått mer oppmerksomhet i Askim. Første året var det tøft å få med seg artister og frivillige, men i år er det mange som vil hjelpe til. Vi har blant annet 16 mennesker som engler som går rundt. Det har vi fått gode tilbakemeldinger på, sier Seeberg.

LES OGSÅ: Ryktene gikk om at landbruksverkstedet skulle gå dukken – men nå har Havnås Handel fått ny eier

Alternativ til kirken

Arrangementet varer bare en time, men byr på mange måter man kan minnes ens kjære med glede. Når man kommer får man utdelt en fyrstikkeske og et brev. Kortet i fyrstikkesken kan du sende til noen i livet ditt som du savner, eller har noe uoppgjort med. Himmelbrevet skriver man til noen som har gått bort. De samles inn og brennes på bålet etterpå.

Seeberg sier det må komme tydelig frem at hjertefred er et gratis og trosnøytralt arrangement.

– Mange føler kirken er litt tøff å gå til, men her kan man enten være alene eller sammen.

LES OGSÅ: Heli er kulturjunkie: – Tør ikke tenke på hvor mye penger jeg bruker i året

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken