Snart flytter kulturskolen inn bak denne fasaden

MASSE SAKER: Hele kostymelageret til Blanda Smågodt skal pakkes ned og flyttes, forteller kulturskolerektor Øyvind Lunde.

MASSE SAKER: Hele kostymelageret til Blanda Smågodt skal pakkes ned og flyttes, forteller kulturskolerektor Øyvind Lunde.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kulturskolens liv i Askimbyens skole fra 1919 går mot slutten.

DEL

ASKIM: Det første store prosjektet til kulturskolerektor Øyvind Lunde (39), som startet i jobben i april, blir altså å flytte inn i helt nye lokaler.

– Hvordan ligger dere an?

– Vi har begynt å pakke ned litt. Vi satser på å ha en sjauedag for alle 28. september, og at vi kommer oss bort i de nye lokalene i løpet av høstferien.

– Hva gleder de ansatte seg til?

– Få lokaler der klimaanlegget fungerer. Her i dette gamle bygget kan det bli veldig varmt og veldig kaldt. Vi gleder oss også til å få alt på en flate. Det blir så mye lettere å arrangere aktiviteter både for lærere og elever. Lørdag 19. november skal alle få se hvordan vi har fått det, da blir det åpen dag.

– Hva blir ellers nytt med deg som rektor?

– Jeg startet med å ansette tre nye lærere. Teemu Ikonen (piano), Kai Anders Ryen (dans) og Anne Kristin Kåvin (teater). Jeg er spesielt glad for samarbeidet med Blanda Smågodt slik at stillingen som teaterlærer kunne bli litt større.

Et annet pilotprosjekt vi skal i gang med er et fordypningstilbud til elever som vil satse litt mer. De får da utvidet undervisningstid og fellessamlinger. Der er det plass til ni elever.

Øyvind Lunde er opprinnelig fra Oslo og utdannet gitarist fra Musikkhøgskolen. Han har jobbet mange år i Mo i Rana som distriktsmusiker og kulturskolerektor. Han er gift med Ulrike, opprinnelig fra Berlin, og de har datteren Miriam på 4 år.

NY FASADE: Det blir lett å se hvor kulturskolen holder til i Askim sentrum.

NY FASADE: Det blir lett å se hvor kulturskolen holder til i Askim sentrum. Foto:

– Har dere flyttet til Indre Østfold?

– Nei, så langt leier vi faktisk huset der mine besteforeldre bodde. Det er hyggelig å komme nærmere familien. Vi er også litt nærmere Ulrikes familie, det er litt av et prosjekt å komme seg fra Mo i Rana til Berlin. Ulrike er prest, så hvor vi bosetter oss avhenger litt av hvor hun får jobb. Men Miriam er svært godt fornøyd med Askim så langt. Hun har vært både på Smaafolkfestival og på Østfoldbadet, det fikk topp score.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags