Gå til sidens hovedinnhold

Krise for KABB da bibliotekmaskin krasjet

Artikkelen er over 6 år gammel

Trenger raskt 100.000 kroner til nytt utstyr.

ASKIM: På mandag denne uken hørte ansatte på KABB (Kristent Arbeid Blant Blinde) et smell, og like etterpå en ubehagelig lukt av noe som var svidd.

– Det som vi har fryktet har blitt en realitet: PC-en med alle data for lydbiblioteket gikk i svart. Det tekniske utstyret er gammelt og slitt og det har gått på «nåde» i mange år allerede. Nå trenger vi raskt 100.000 kroner til nytt teknisk utstyr, sier Ingvar Nevland på vegne av KABB.

Selskapet har de siste årene planlagt å gå over til et nytt distribusjonssystem i sitt lydbibliotek, men dette har tatt mye lengre tid enn forventet.

– Den programvaren vi bruker i lydbiblioteket i dag er basert på DOS og krever gamle datamaskiner. Heldigvis hadde vi en Windows 95-maskin, så vi klarte å berge alle dataene, men tiden er overmoden for å få KABBs lydbibliotek over på en ny teknisk plattform. KABBs nye bibliotekløsning er bestilt og vi kommer til å inngå et samarbeid med Norsk Lyd- og Blindeskriftsbibliotek om distribusjon av lydbøker, sier Nevland.

Dermed vil KABBs lånere kunne velge mellom å motta cd-er eller laste ned lydfiler over nettet til sin DAISY-spiller, mobiltelefon, pc eller nettbrett.

– Inntil det nye biblioteksystemet er på plass, skal vi forsøke å få til best mulig løsninger for våre lånere. Om KABB klarer å få inn 100.000 kroner vil overgangen til nytt system kunne bli en realitet så fort som mulig, påpeker Nevland.

Kommentarer til denne saken