Gå til sidens hovedinnhold

Gamle, nedslitte bygninger skal vike for 33 nye leiligheter

Artikkelen er over 6 år gammel

I da gamle bygningene var det en gang slakteri og posthus. Nå skal de rives for å gi plass til 33 leiligheter og butikk.

ASKIM: Kenneth Høitomt og Per Murtnes står bak Vammaveien 15 AS, som skal sørge for at en nedslitt og sjaber del av Vammaveien får nytt liv. Vammaveien Park er navnet på det nye prosjektet.

– Jeg kjøpte Stubberudgården for cirka fem år siden. Etter detaljregulering i dialog med kommunen og grundig fasadegjennomgang er nå prosjektet klart til å realiseres, sier Høitomt.

Skal rives

I Stubberudgården var det i mange år slakterivirksomhet, og de siste årene har bygningen vært brukt til malerbutikk og catering. På nabotomta står det gamle posthuset. Om ikke lenge skal begge rives.

– Vi bygger 33 leiligheter, med størrelse fra 60–170 kvadratmeter. På gateplan blir det dagligvareforretning, sier Høitomt. Hvilken kjede ønsker han foreløpig ikke å røpe noe om.

De fire leilighetene på toppen blir i penthouseklassen, med enorme terrasser.

– Ellers blir dette leiligheter med en folkelig profil, sier Odd Magnus Langhammer, daglig leder i prosjektavdelingen til DNB Eiendom for Østfold/Follo.

– Og hvilket prisbilde snakker vi om?

– Fra 2 millioner for de billigste og opp til rundt 7,5 millioner for de mest eksklusive.
Byggearbeidene vil bli satt i gang så snart halvparten av leilighetene er solgt.

Byggetiden er satt til 18 måneder. Det betyr at dersom salgsperioden er unnagjort på et halvt år, vil leilighetene stå klare til bruk om cirka to år.

Prosjektet blir delt inn to atskilte bygningskropper, som begge blir på fire etasjer. Det blir garasje i kjellerplan under hele bygget, og leilighetene får heis.

Paradegate i Askim

Jørn Egden, eiendomsmegler i DNB Eiendom, tror at leilighetene i særlig grad vil vekke interesse i alderssegmentet 50 pluss og oppover. Høitomt sier at det er lagt mye arbeid i å gi bygningene fasader som passer inn i gatebildet.

– På andre siden av gata er gamle, ærverdige bygg som Smaalenene hotell og forsamlingslokalet Gilje, påpeker han.

Høitomt nøler ikke med å betegne Vammaveien som en paradegate i Askim.

– Her har du kort vei til det meste, samtidig som du ikke bor midt i den tykkeste gryta. Her er du rett ved Hovskogen, buss, tog og sentrumstilbud, sier han. Ifølge Egden har det vært bygd mange leiligheter i Askim de siste årene, men akkurat nå er alle prosjektene ferdigsolgt. I dag går det i resalg. Timingen på prosjektet er derfor den rette, mener han.

Kommentarer til denne saken