Håndverkerforeningen inviterte til møte:– Vi må formidle hvor viktig yrkesfag er til ungdom

Simone MelleGaard (40) og Mette Nordby (39) var begge på møte med håndverkerforeningen for første gang. Nå tenker de å melde seg inn.

Simone MelleGaard (40) og Mette Nordby (39) var begge på møte med håndverkerforeningen for første gang. Nå tenker de å melde seg inn. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Askim Håndverkerforening inviterte til treff for alle med fag- svennebrev og mesterbrev.

DEL

Askim Håndverkerforening arrangerte torsdag kveld et åpent møte for å fremme yrkesfag i Indre Østfold, samt øke rekrutteringen til Askim Håndverkerforening.

– Det var cirka 30 som kom. Jeg syns kvelden har vært veldig fin. Vi kunne selvfølgelig ønsket oss at flere kom, men vi skal fortsette å engasjere oss. Blant annet skal vi fremover ha kurs i sosiale medier, og på bedriftsbesøk hos Dynatec, forteller leder i håndverksforeningen Birgitte Burkal.

Fokus på ungdommen

Simone Mellegaard (40) og Mette Nordby (39) var begge på sitt første møte. De tenker å melde seg inn i håndverkerforeningen etter at den åpnet for medlemmer med fag- og svennebrev.

– Jeg har fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Jeg syns det er viktig at man retter et fokus på ungdom, og forteller de hvor viktig yrkesfag er, sier Mellegaard.

– Jeg begynte i august på mitt fagbrev. Det er spennende å komme hit og høre om andres yrker. Jeg tror det er tidlig å velge retning allerede når man er 16 år, derfor er det viktig at ungdom får opplyst hvilke muligheter yrkesfag gir, sier Mette Nordby.

Fartsfylt foredrag

Askim Håndverkerforening hadde for anledningen besøk av motorsportentusiast Ola Frøshaug og glassmester Per Henning Graff. Frøshaug fortalte om sin satsing på motorsport, samtidig som han jobber på E18 lastebilservice.

– Jeg syns det er spesielt artig å se hva Ola har fått til, sier Simone Mellegaard.

Per Henning Graff snakket blant annet om rekruttering og yrkesstolthet.

– Vi må være stolte av at vi er håndverkere. I håndverkerforeningen får man utvekslet erfaringer, formidlet kunnskap, samarbeidet på tvers av konkurrenter, samt bekjempe svart arbeid og fremme «hvitt arbeid».

Artikkeltags