Da Frode Otto flyttet ei gammel dreieskive fra jernbanen til egen hage – hoppet lokalpolitikeren i stolen

FÅ DEN BERGET: Frode Otto Fossum (47) fra Askim tok med seg dreieskiven hjem for å få den berget.

FÅ DEN BERGET: Frode Otto Fossum (47) fra Askim tok med seg dreieskiven hjem for å få den berget. Foto:

– Hvem har gitt ham lov til dette, den tilhører Askim kommune, sier Bjørnar Grønbech (KrF).

DEL

Da det kom fram i Smaalenenes Avis at Frode Otto Fossum (47) fra Askim har tatt med seg dreieskiva som ble funnet utenfor Kiwi, reagerte politiker Bjørnar Grønbech (69) fra Askim kraftig.

– Dreieskiva er Askim kommunes eiendom og et kulturminne som er med i kommunens arealplan. Hvor har Fossum fått denne tillatelsen? I alle fall ikke av planutvalget, sier Grønbech frustrert og legger til:

– Det er også inngått en avtale med utbygger for Torggata 5 at dreieskiva skal ivaretas og bevares på en historisk og god måte. Jeg kan ikke skjønne hvem som har sagt ja til at han kan ta den med seg hjem, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Frode Otto Fossum (47) ber Grønbech roe seg ned.

– Jeg kontaktet Askim kommune før jeg fraktet den hjem til meg. De sa Kiwi Norge hadde eierskap til dreieskiva ettersom den ble funnet på Kiwi-tomten. Jeg ringte til Kiwi Norge og fikk som svar at de ikke ville ha dreieskiva, så da tok jeg den med hjem, sier Fossum.

Planer for fundamentet

Fossum skal ikke beholde dreieskiva.

– Poenget var å få den berget, siden det skal ryddes der den ble funnet. Istedenfor at den skulle bli utsatt for vær og vind, tok jeg den med meg hjem og behandlet den. Planen er å plassere dreieskiva enten på eller ved Solbergfosslinna, sier han.

Politiker Bjørnar Grønbech mener fortsatt dreieskiva tilhører Askim kommune.

Artikkeltags